Casa Regală publică un ghid pentru exprimarea pe Facebook

Facebook
Facebook

Casa Regală britanică a publicat luni un ghid de bune practici destinat internauţilor care comentează pe conturile membrilor săi de pe reţelele de socializare, prin care îi îndeamnă să interacţioneze cu ''politeţe, bunătate şi respect'', riscând în caz contrar să li se şteargă mesajele sau ca acestea să ajungă în atenţia poliţiei, potrivit AFP.

Nu vor mai fi permise afirmaţii obscene, ofensatoare, de ameninţare, injurioase, care instigă la ură şi nici cele discriminatorii referitoare la rasă, sex, religie, naţionalitate, dizabilitate, orientare sexuală sau vârstă. Aceste mesaje vor fi ascunse sau eliminate, iar autorii lor vor fi blocaţi.

Contul familiei regale numără 4,9 milioane de abonaţi pe Facebook, 4,5 pe Instagram şi 3,9 milioane pe Twitter. Clarence House, reşedinţa prinţului Charles, moştenitorul coroanei britanice, şi Palatul Kensington, reşedinţa prinţilor William şi Harry, au propriile conturi pe reţelele de socializare.

Citește și: Ion Cristoiu: Dacă aș fi în locul lui Iohannis m-aș neliniști

Ducesele atacate pe Facebook

Potrivit presei mondene britanice, angajaţii palatului Buckingham pierd ore întregi în fiecare săptămână pentru a şterge comentariile injurioase, în special cele care le atacă pe ducesele de Cambridge şi de Sussex, Kate Middleton şi Meghan Markle.

Prin acest ghid de bune practici, Buckingham doreşte să contribuie la crearea unui zone de siguranţă în ceea ce priveşte interacţiunea în mediul online.

De asemenea, comentariile nu trebuie să fie în afara subiectului, incomprehensibile sau redactate în scopuri publicitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel