Carte împrumutată de la bibliotecă, returnată după 50 de ani. Gest minunat din partea persoanei care a găsit-o

Carte împrumutată de la bibliotecă, returnată după 50 de ani. Gest minunat din partea persoanei care a găsit-o
Carte împrumutată de la bibliotecă, returnată după 50 de ani. Gest minunat din partea persoanei care a găsit-o

O carte de bucate a fost returnată unei biblioteci din Scoţia la peste 50 de ani de la data la care trebuia înapoiată.

Cartea a fost trimisă prin poştă la Biblioteca Centrală din oraşul scoţian Paisley împreună cu o bancnotă de 20 de lire sterline şi o scrisoare în care expeditorul, anonim, şi-a cerut scuze pentru întârziere, relatează DPA/PA Media.

Intitulată "Indian Cookery" şi semnată de Balbir Singh, maestru bucătar şi autoare a mai multe culegeri de reţete, cartea ar fi fost împrumutată în jurul anului 1968, însă nu există nicio modalitate de a afla cu exactitate cui şi când pentru că la acea vreme înregistrările nu erau digitalizate.

'Vă rog să acceptaţi scuzele mele pentru returnarea târzie a acestei cărţi. Alăturat se află o plată simbolică, în semn de recunoaştere a acestei scăpări. Vă mulţumesc, menţionează scrisoarea care însoţeşte volumul, publicat de Mills & Boon în 1965.

Banii urmează să fie donaţi în scopuri caritabile din moment ce bibliotecile Renfrewshire Libraries nu impun amenzi pentru returnarea târzie a cărţilor împrumutate.

Linda Flynn, supervizor în cadrul Bibliotecii Centrale din Paisley, a declarat: 'Am fost mai mult decât puţin surprinsă când am deschis plicul căptuşit şi am văzut ce se afla în el. Rareori se întâmplă să fie returnată o carte după atâţia ani de întârziere. Bănuiesc că această carte a zăcut într-un dulap sau într-un sertar multă vreme şi a fost descoperită abia recent'.

'A fost un gest minunat din partea persoanei care a găsit cartea pentru că şi-a făcut timp să o trimită înapoi cu o bancnotă de 20 de lire, un gest simbolic pentru această întârziere atât de mare. Ne vom asigura că banii sunt direcţionaţi către o cauză bună', a adăugat Flynn.

'Cartea a fost destul de folosită, după cum se poate observa, iar unele dintre semnele de pe pagini sugerează că cineva a urmat reţetele pentru a prepara câteva mese bune. Din păcate, cartea nu este într-o stare suficient de bună pentru a o pune din nou pe rafturi pentru ca oamenii să o poată împrumuta dar, din moment ce a devenit de interes pentru personalul bibliotecii, o vom păstra într-un loc sigur', a precizat Linda Flynn.

Balbir Singh s-a născut în Punjab în 1912 şi a devenit maestru bucătar de renume internaţional, profesoară de gastronomie şi autoare de cărţi de bucate.

Cartea ei cu reţete indiene a fost foarte apreciată după ce a fost publicată prima dată, la Londra, în 1961, şi a continuat să inspire generaţii de maeştri bucătari şi de pasionaţi de gastronomie.

Volumul s-a vândut în sute de mii de exemplare în întreaga lume, iar în următorii ani au fost publicate mai multe ediţii revizuite şi cu reţete suplimentare. Balbir Singh a decedat în 1994, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel