Carlos Ghosn, ARESTAT la Tokyo - update

Preşedintele director general al alianţei auto Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, Carlos Ghosn, a fost arestat luni la Tokyo, informează postul public de televiziune din Japonia (NHK), informează AFP.

"Parchetul din Tokyo l-a arestat pe Carlos Ghosn fiind bănuit de încălcarea legislaţiei financiare", susţine NHK.

Informaţia a fost confirmată şi de cotidianul nipon Yomiuri, notează Agerpres.

Anterior, constructorul auto japonez Nissan Motor Co a organizat o conferinţă de presă la sediul său de la Yokohama, la periferia capitalei Tokyo, ocazie cu care a informat că preşedintele Consiliului de Administraţie, Carlos Ghosn, "timp de mai mulţi ani", a declarat la fisc venituri inferioare valorii reale. Conform rezultatelor unei anchete interne, "au fost descoperite alte nereguli, precum utilizarea bunurilor companiei în scopuri personale", a informat constructorul auto japonez, care a adăugat că va propune Consiliului de Administraţie demiterea lui Carlos Ghosn "în cel mai scurt timp posibil".  

Update: Franţa va face tot posibilul pentru menţinerea stabilităţii Renault şi a alianţei sale cu Nissan, a afirmat luni preşedintele Emmanuel Macron, după ce producătorul auto nipon Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de încălcarea legislaţiei în domeniul financiar, transmit AFP şi Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel