Care sunt companiile care l-au refuzat pe DD pentru ajutor la Oltchim

Dan Diaconescu a apelat la mai multe companii, atât din ţară cât şi din străinătate, pentru ajutor în preluarea Oltchim, informează România Tv. Conform acestor informaţii, DD a negociat în ţară cu Dan Voiculescu, care ar fi urmat să vină cu fonduri prin compania Grivco, dar a fost refuzat. Nici ruşii nu au dorit să se implice alături de patronul OTv la Oltchim.

Dan Diaconescu a încercat să coopteze în afacere compania rusă DIP Sovgroup Moscova deţinută de Alexandr Doivciuk, despre care se spune că ar funcţiona ca paravan pentru serviciile secrete ruse. Tot din Rusia este şi compania Joint Stock Company Technology Invest Services Energy. Aceasta este compania TISE, despre care ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a spus că a înaintat o scrisoare neangajată prin care îşi exprma dorinţa de a participa la pivatizarea Oltchim. Şi TISE l-a refuzat pe Dan Diaconescu.

Diaconescu a făcut oferte şi pentru Sokar din Azerbaidjan, care deja vrea să intre pe piaţa românească cu un lanţ de benzinării.

Nu în ultimul rând, DD a cerut "ajutor " şi unui grup de oameni de afaceri israelieni, reprezentat de către Gheorghe Alexandru Hetel, dar şi unor companii din Emiratele Arabe Unite.

Premierul Victor Ponta a spus că DD nu are banii pentru a achiţiona pachetul majoritar de la Oltchim. "Este o informaţie falsă. Nu a depus dovada că are banii. Nu este adevărat, nu există", a spus Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel