Care e principala grijă în Europa: Nici Germania nu a scăpat!

Îngrijorare
Îngrijorare

Un studiu internațional publicat, marți, de institutul GfK Verein arată care este principalul motiv de îngrijorare în rândul populației europene, inclusiv în țări precum Germania, Marea Britanie sau Franța. Lupta împotriva şomajului este principala sarcină pe care europenii o atribuie propriilor guverne, scrie

La întrebarea "care sunt, în opinia dumneavoastră, sarcinile cele mai urgente de care ţara voastră trebuie să se ocupe?", cel mai frecvent răspuns a fost "șomajul", cu 37%. Întrebarea a fost adresată unui eşantion de 13.300 de persoane din 12 ţări europene, în cadrul studiului intitulat "Provocările Europei 2013".

Respondenţi din nouă ţări (Germania, Franţa, Italia, Spania, Polonia, Austria, Marea Britanie, Belgia şi Suedia) plasează şomajul pe primul plan al preocupărilor lor, însă cu scoruri foarte variabile. De exemplu, în Spania şi în Franţa, 72% şi respectiv 69% dintre persoanele intervievate menţionează spontan această problemă, faţă de 24% în Marea Britanie.

Doar cetăţenii ruşi şi olandezi consideră alte provocări mai importante, repectiv inflaţia/puterea de cumpărare şi stabilitatea economică.

La rândul lor, nemții plasează şomajul pe primul loc (32%) al preocupărilor, în faţa inflaţiei şi puterii de cumpărare (29%). Asta în ciuda unei rate a şomajului de 6,8%, invidiată de numeroşi vecini.

Alte surse de îngrijorare

Alte probleme care figurează în topul 10 al provocărilor europene sunt proprietatea, cu 10% (Rusia 22%), instabilitatea guvernamentală, cu 9% (Italia 22%, Belgia 21%), sau corupţia, cu 7% (Spania 27%).

Pentru prima dată în acest an, studiul a fost efectuat şi în Irlanda, una dintre ţările cele mai afectate de criza datoriilor din zona euro. Şomajul este, de asemenea, principala problemă a irlandezilor, dar cu un procentaj relativ scăzut de 25%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel