Caraş-Severin: Investiţii de peste două milioane euro, în infrastructura şcolară din Bozovici

Autorităţile locale din Bozovici investesc în infrastructura şcolară din comună peste 2 milioane de euro, acestea vizând reabilitarea şi dotarea celor patru clădiri ale Liceului "Eftimie Murgu" din localitate, unde învaţă 560 de copii şi tineri, de la vârsta de grădiniţă până la clasa a XII-a.

"La ora actuală, avem circa două milioane euro investiţii, în toate cele patru clădiri ale Liceului "Eftimie Murgu" din Bozovici. Am început cu grădiniţa, fiind, la vremea respectivă, prima mea investiţie ca primar, în 2012. Prin PNDL 1 şi PNDL 2, am accesat, pentru liceu, aproximativ 1,3 milioane euro, care au însemnat reabilitare, dotare, tot ceea ce ţine de norme de siguranţă ISU şi sisteme de supraveghere, lucrările fiind finalizate în proporţie de 99%. Acest lucru înseamnă ceva lucrări la curtea interioară şi mai avem de adus pe dotări câteva bănci. Pe şcoala gimnazială, au fost alocaţi un milion de euro, ceea ce înseamnă o extindere care să cuprindă inclusiv câteva laboratoare de fizică, chimie, informatică şi chiar muzică, de care copiii au dus lipsă. Avem şi un cabinet medical de acum, unde sperăm că vom găsi şi personal", a declarat primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu. 

Un alt proiect vizează reabilitarea clădirii în care funcţionează grădiniţa şi şcoala primară din satul aparţinător, Prilipeţ. La liceul din Bozovici învaţă elevi din întreaga zonă, însă numărul acestora este în continuă scădere.

În acest context, edilul a spus că speră că, de acum încolo, cadrele didactice vor trebui să facă eforturi pentru a menţine copiii în mediul rural şi să nu migreze către alte şcoli, iar rezultatele şcolare să nu întârzie să apară. 

"La Liceul Teoretic "Eftimie Murgu" din Bozovici avem copii de la grădiniţă, până la clasa a XII-a, adică ciclurile preşcolar, primar, gimnazial şi liceal. La liceu avem câte trei clase pe fiecare nivel, numărul total de elevi fiind de 560. Din aceştia, 95 sunt în ciclul primar, 130 în cel gimnazial, 60 sunt la grădiniţă, iar restul, la liceu. Din păcate, numărul este tot mai mic, de la an, la an. În total, avem patru clădiri, trei în Bozovici şi una la Prilipeţ", a explicat, la rândul său, directorul Liceului Teoretic "Eftimie Murgu" din Bozovici, Loredana Stanciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel