Caraş-Severin: 80 de pompieri, rangeri şi personal silvic intervin pentru stingerea incendiilor izbucnite la Cornereva şi Rusca Teregova

Circa 80 de pompieri, rangeri şi persoanl silvic intervin, luni, pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă generate de incendii la fondul forestier de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Rusca Teregova şi Cornereva.

"Sunt 80 de persoane angrenate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la păşuni alpine şi litieră, de pe raza comunelor Rusca Teregova şi Cornereva. Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului nostru s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forţe şi mijloace de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele limitrofe, precum şi cu resurse aeriene", afirmă Adrian Manofu, ofiţer în cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, scrie Agerpres.

În Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv pe Vârful Arjana, acţionează la sol 40 de persoane, pompieri militari, personal silvic şi rangeri, pe suprafeţe care sunt în administrarea mai multor instituţii, respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei şi Primăria Cornereva.

Incendiul la fondul forestier din Cornereva a izbucnit vineri dimineaţa, cauza probabilă fiind focul în spaţiu deschis. Deşi, iniţial, incendiul a fost stins încă din seara de vineri, în data de 26 octombrie, au apărut noi focare la vegetaţia uscată. Din cauza condiţiilor dificile din teren, în ciuda eforturilor susţinute, nu s-a reuşit stingerea incendiului, forţele retrăgându-se la lăsarea serii, continuând operaţiunile de stingere a incendiului următoarea zi. Duminică, 27 octombrie, s-au continuat operaţiunile, cu zece pompieri militari, zece pădurari de la Ocolul Silvic Băile Herculane, cinci rangeri de la Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, la ora 18,00, forţele care au acţionat retrăgându-se.

Celelalte 40 de persoane, pompieri militari şi personal silvic, s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel