Jim Mattis: În Rusia nu se poate avea încredere

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, a declarat miercuri că arestarea de către Rusia a trei nave militare ucrainene încalcă un tratat între cele două ţări şi arată că în Moscova nu se poate avea încredere, relatează Reuters. 

"Când te gândeşti că există un tratat între cele două ţări... pur şi simplu arată că pe Rusia nu se poate conta acum să-şi respecte cuvântul", a declarat el presei. "A fost în mod evident o încălcare flagrantă a legii internaţionale. A fost, cred, o utilizare a forţei neglijentă care a dus la rănirea marinarilor ucraineni", a declarat el reporterilor la Pentagon. 

Preşedintele american Donald Trump este "profund preocupat" de capturarea de către Garda de coastă rusă a trei nave militare ucrainene, a anunţat miercuri Casa Albă. În cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, "cei doi lideri şi-au împărtăşit puternica preocupare faţă de acest eveniment", a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders. 

Preşedintele Trump a ameninţat deja marţi că va anula întâlnirea bilaterală prevăzută cu omologul rus Vladimir Putin la reuniunea G20 în Argentina, în plină escaladare a tensiunilor între Moscova şi Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel