Capsula timpului, de la 1860. Cum arată o bijuterie renovată pe Lipscani

Este o clădire impresionantă a cărei arhitectură interioară este asemănătoare cu cea a galeriilor Lafayette. În prezent, se fac investiții pentru renovare de aproximativ un milion de euro din partea moștenitorilor clădirii, urmașii familiei Chrissoveloni. 

Imobilul a fost construit în 1860 și cumpărat apoi la licitație de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900. Aici a funcționat instituția de credit Crissoveloni în primii ani de prezență în București. Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante bănci ale României interbelice.

“În parte din față pe Lipscani erau ghișeele, iar în spate locuia familia. Exista la etaj o parte ce oferea vizibilitate asupra ghișeelor unde stăteau membri familiei și urmăreau ce se întâmpla în bancă”, a spus Jean Chrissoveloni pentru

Clădirea se află pe ultima sută de metri cu renovarea și a intrat acum câțiva ani în proces de consolidare și reabilitare.

Clădirea construită în stilul francez regăsit și la Galeriile Lafayette, un adevărat carusel de lumini și forme, a fost renovată și reconsolidată cu migală.

FOTO: http://www.wall-street.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel