EXCLUSIV  Capitala, paralizată de o depunere de coroane. Val Vâlcu: Doamna Firea, vă rog să nu mai aprobați așa ceva!

Trafic
Trafic

Organizarea unei ceremonii de depunere de coroane, la Arcul de Triumf, a paralizat traficul de la Piața Victoriei către Piața Presei Libere. 

Sute de mașini, blocate

Autoritățile au luat decizia neinspirată de a organiza un eveniment de depunere de coroane la Arcul de Triumf, în zona centrală a Capitalei, într-un interval orar în care traficul este îngreunat chiar și într-o zi fără evenimente. Astfel între Piața Victoriei și Piața Presei Libere, s-a creat un blocaj uriaș care nu a putut fi gestionat nici măcar de polițiști. Deși intervalul anunțat pentru restricționare a fost între 12.30 și 13.15, sutele de mașini au rămas blocate în zonă mult mai mult timp.

Este greu de imaginat de ce autoritățile au ales să programeze evenimentul la una dintre cele mai fierbinți ore, în ziua în care funcționarii termină mai devreme programul, dar cu siguranță au reușit să scoată din minți foarte mulți bucureșteni care și-au pierdut răbdarea în marea de mașini.

Apel către Gabriela Firea

"Doamna Firea, vă rog, nu mai aprobați așa ceva! Nu mai autorizați depuneri de coroane, în timpul săptămânii, decât pe monumentul traficului ucis. Indiferent ce sărbătoare e, să fie depuse în weekend. Nu este în onoarea eroilor să stea mii de oameni în căldură în ambuteiaj să se sufoce orașul ca să ne amintim de Generalul Berthelot. Puteam să ne amintim și în weekend dacă oamenii respectivi se puteau dispensa de o zi liberă, dar nu se puteau dispensa, au venit în timpul programului lor. Nu au dorit să-și piardă timpul lor liber, au dorit să îl piardă pe al nostru", a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

Revoltător este că autoritățile au anticipat problemele de trafic pe care le-a generat acest eveniment, din cauza orelor în care a avut loc, dar nu au făcut absolut nimic.

"Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic", se arată într-un comunicat remis ieri Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel