Candidat USR, mesaj scandalos. Bogdan Chirieac: Violența a coborât în stradă!

Demiterile și demisiile din ultima perioadă din România nu sunt suficiente, reacționează dur analistul politic Bogdan Chirieac. Un singur domeniu a rămas neatins, iar acolo regăsim persoane cu funcții și care sunt ”deasupra legii”. 

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV după ce o tânără din Galați a ieșit pe stradă plină de sânge, iar un echipaj de poliție a refuzat să solicite o ambulanță la fața locului. Ulterior, un fost candidat USR la alegerile parlamentare a avut o postare pe Facebook prin care o critica pe tânără, în cuvinte care nu pot fi reproduse. 

Vezi aici:  Dragoș Coste, fost membru USR, mesaj scandalos. Radu Herjeu: Mă întreb cam câți sunt ca el

Întrebat cum justifică sfindarea polițiștilor și înjurăturile politicienilor, analistul politic a răspuns: 

”Asta este societatea românească actuală. Cumva trebuie să o schimbăm și când s-a încercat un început de reformă în justiție în decembrie 2016, reacția societății a fost fără speranță: Dragnea la pușcărie. Ăla era slogan politic. Slogan politic și plăcuță suedeză pentru PSD. Mai departe, violența pe care o știm bine, de pe rețelele de socializare, a coborât în stradă. S-a întâmplat un 10 august anul trecut, probabil că se va mai întâmpla și anul acesta. Poliția nu intervine, jandarmii câteodată intervin prea tare, alteori deloc, criminaliștii își fac de cap, asta este radiografia societății românești de astăzi”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV. 

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Val de caniculă peste România

Domeniul neatins. Cine este mai presus de lege

Bogdan Chirieac a mai precizat că, în ciuda atâtor demiteri și demisii din ultima perioadă, un singur domeniu nu a fost atins, justiția. 

”Este esențial. De ce nu a fost atins acest domeniu? Pentru că justiția este independentă. Nu s-au putut trece noile legi ale justiției prin care să nu avem oameni deasupra legii și iată că aveți o categorie profesională, magistrații, și în special procurorii, care sunt deasupra legii.” a spus analistul politic. 

Întrebat dacă la CSM nu se impunea o urgentare din partea președintelui a legilor de răspundere a magistraților, analistul politic a răspuns: 

”S-au opus magistrații. Este ca și cum parlamentarii s-ar fi opus înființării DNA. S-au opus magistrații și asta este situația. În magistratură s-a dat o suspendare. Acolo e o cangrenă.”

Cazul Caracal. O anchetă în derulare

Analistul politic a fost întrebat și despre modul în care vede gestul ministrului Justiției, care a avut acces la informațiile anchetei în derulare de la Caracal, de a nu contacta și familia Luizei. Familia Alexandrei a fost contactată personal de Ana Birchall după ce rezultatele ADN au arătat că tânăra a fost ucisă.  

”Este o chestiune de politică. Un politician de rang înalt, ca o asumare a responsabilității, trebuia să înștiințeze familia. Și asta a făcut Ana Birchall în cazul Alexandrei. Cu voia lui Dumnezeu s-au descoperit oase, dar încă nu există încă un test ADN în ceea ce o privește pe Luiza. Și monstruozitatea este că s-au mai descoperit și alte rămășițe, din nefericire, deci ar putea fi mai multe victime”, a mai precizat Bogdan Chirieac la România TV.

Vezi și: Crimă Caracal. Gheorghe Dincă, bani prin transferuri bancare. Anchetatorii verifică tranzacțiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel