EXCLUSIV  Când se va rezolva problema pensiilor speciale. Silviu Mănăstire: Cei de la USR nu au știut, nu au vrut sau au fost rău intenționați când au trecut în PNRR

Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor

Silviu Mănăstire, secretar general adjunct al PNL, a vorbit despre pensiile speciale din România într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS. 

Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct al Partidului Național Liberal, a explicat care este perspectiva coaliției de guvernare în ceea ce privește pensiile speciale și care este opinia sa vis-a-vis de pensiile militarilor:

„Știți că, odată cu majorarea salariului minim, pe care o propune coaliția, se vor majora și mai mult pensiile speciale. Ne uităm la 100 de lei la cei care au stat 30-40 de ani în câmpul muncii și la pensiile speciale vom dar cu miile de lei în plus“, a spus Bogdan Chirieac.

„Discuția despre pensiile speciale este una veche. PNL și-a asumat niște lucruri când a intrat la guvernare și nu a reușit să le implementeze. Nu dau vina pe fosta guvernare PNL-USR, sunt proaspăt membru PNL, iar ce s-a întâmplat în trecut știm. Opinia mea este următoarea!

Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale, așa cum cei de la USR au trecut în PNRR. Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Numai cei de la USR, în frunte cu Cristian Ghinea, nu au știut, nu au vrut sau au fost rău intenționați. Celelalte tipuri de pensii speciale, de pildă angajații din zona parlamentară, funcționarii, care beneficiază de aceste pensii speciale, în cazul lor se discută de creșterea perioadei la care poți să ieși la pensie, ca număr de ani, și creșterea vârstei. Nu e normal ca un tânăr comisar de poliție, la 41 de ani, să iasă cu pensie de 10.000 de RON, sau un funcționar parlamentar, după 20 de ani, să iasă cu 85% din ultimul salariu pe care i-l dă șeful lui direct din aparatul birocratic al Parlamentului. Atunci, se reduce de la 85% la un 50-60% și se crește și vârsta, dar și perioada“, a spus Silviu Mănăstire.

CITEȘTE ȘI     -    Ciucă, despre pensiile militarilor: Nu sunt speciale, ci sunt pensii de serviciu

„Și când se va întâmpla asta?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Nu sunt la curent, dar aceste lucruri sunt discutate și știu că există obligativitatea ca până la sfârșitul anului, conform înțelegerilor din PNRR, să rezolve Guvernul chestiunea acestor pensii speciale. Din ce știu eu, până la 31 decembrie 2022“, a replicat Silviu Mănăstire.

„Abia aștept să văd!“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cum vor arăta ministerele din mai 2023. Mănăstire: PNL va prelua Transporturile și Finanțele. PSD va da premierul

Cum se înțeleg în cadrul coaliției Ciucă și Ciolacu. ”Dezvăluirea” lui Silviu Mănăstire

Analistul politic Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Silviu Mănăstire cum funcționează coaliția PSD-PNL, în contextul în care o parte a presei speculează că există numeroase asperități.

"Nicolae Ciucă vrea să țină România și coaliția în echilibru. Marcel Ciolacu, președintele PSD, Nicolae Ciucă, premierul și președintele PNL, au o comunicare foarte bună. Ei țin, de fapt, această coaliție, ca să fac și o dezvăluire. Și bine fac că o țin pentru România, pentru că vremurile nu sunt deloc roze, ci tulburi, prin care trece Europa și țara noastră, din punct de vedere economic și social. Faptul că cele două partide au abordări de comunicare diferite, pentru electorate diferite, este adevărat. Sunt și vor fi discuții, precum există cele legate de pensii.", a spus Silviu Mănăstire la Interviurile DC News (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Silviu Mănăstire: USR e un dezastru administrativ peste tot în țară. Clotilde Armand are armată de trolli / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel