Când se va plăti la piață cu cardul. Case de marcat introduse începând cu 1 ianuarie 2017

Ministerul Finanțelor Publice are în plan reformarea modului în care se va face plata produselor cumpărate din piață, de la țărani.

Va fi o problemă pentru piața țărănească deoarece nu există case de marcat, iar oamenii vor începe să prefere supermarket-urile unde primesc bonuri pentru toate alimentele cumpărate.

" Eu cred că va fi vorba despre cerere și ofertă, în momentul în care se va sesiza acest lucru. În primul rând pentru că perioada de implementare nu mai este de azi pe mâine. Încet-încet, prin aceste informări, prin reclamă, prin publicitate, sesiuni de dezbatere, oamenii vor afla că, începând cu 1 ianuraie 2017, acest lucru va fi implementat. Vor ști și administratorii de piețe la ce să se aștepte și atunci, dacă doresc să aibă în continuare oameni care să vină să le închirieze masa, țăranii sau agenții economici, le vor pune la dispoziție. Chiar dumnealor. Și cred în acest lucru", susține ministrul. 

Citește și: Plată impozite și amenzi, mai ușor în 2015. Cum este posibil 

"Dacă introducem această temă în discuție, automat excludem tema cealaltă. Niciodată nu vom putea să limităm în economie tranzacțiile cash. Pentru noi, nicioată, cardul sau utilizarea la un nivel cât mai mare a cardului nu va fi o opțiune pentru România pentru că avem foarte mulți oameni în mediul rural. Nu! Cred că toate aceste măsuri trebuie să vină cu o foarte bună informare, ar și pregătită din timp. Pnetru ca dacă omul știe, chiar și omul din mediul rural, că în doi sau în trei ani urmează să se întâmple ceva, el poate fi convins, el poate fi instruit. El poate fi adus să înțeleagă că există avanteje atât pentru el, personal, cât și la nivel global, pentru țară", este de părere Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel