Campanie Macron. Wikileaks publică 21 000 de emailuri

WikiLeaks a anunțat luni că a publicat o arhivă de peste 21.000 de e-mailuri asociate cu figuri cheie în campania electorală a președintelui francez Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Datele furate au apărut inițial pe internet în mai, în ajunul cursei prezidențiale franceze între Macron și adversara sa de extremă-dreaptă Marine Le Pen, într-o aparentă încercare de a submina încrederea alegătorilor. 
     
În câteva ore de la scurgerea datelor, echipa lui Macron a declarat că a fost ținta unei "operațiuni masive și coordonate" de hacking. 
     
Informațiile făcute publice au venit prea târziu în campanie pentru a avea vreo influență directă asupra alegerilor, în parte după ce Comisia electorală a țării a avertizat că este o infracțiune republicarea oricărui detaliu din e-mailuri înainte de vot. 
     
De atunci, ziarele franceze au afirmat în legătură cu aceste documente că nu au găsit nimic în ele scandalos. Transformând această scurgere de informații într-o bază de date, WikiLeaks a făcut documentele ușor de căutat pentru oricine cu un browser web. 
     
Atacul cibernetic a fost comparat cu campania pentru alegerile din 2016 în Statele Unite, în timpul căreia, potrivit agențiilor de informații americane, Rusia a intervenit în beneficiul președintelui Donald Trump. Rusia neagă amestecul în alegerile din SUA. 
     
Echipa lui Macron a acuzat de asemenea interese rusești pentru încercări anterioare de a interfera cu campania sa. Kremlinul a negat că a fost în spatele unor astfel de atacuri, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel