Calimente renunță la "Emblema de onoare a Armatei Române" în semn de solidaritate cu pensionarii militari

Calimente_Mihaita
Calimente_Mihaita

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente şi-a depus joi la Comisia de apărare diploma şi medalia "Emblema de onoare a Armatei Române", în semn de solidaritate cu "Renunţ la ele (n.r. - diplomă şi medalie) din solidaritate cu pensionarii militari, cu tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme - poziţiile pe care le-au luat şi domnul ministru (n.r. - al Apărării), şi preşedintele Traian Băsescu. Eu am spus în toate discuţiile pe care le-am avut în comisie că nu sunt de acord cu schimbarea statutului militarilor, pentru că militarii trebuie trataţi altfel. Nu au avut, de altfel, curajul să o facă nici comuniştii. Suntem ţară membră NATO şi UE şi în Uniunea Europeană nu există un astfel de tratament şi un astfel de statut aplicat militarilor. Conform directivelor europene, militarii au pensii de serviciu, nu pensii 'nesimţite', aşa cum se spune la noi. Ei sunt în aceeaşi categorie cu magistraţii în toată legislaţia europeană", a afirmat Calimente, citat de Agerpres

Deputatul PNL a adăugat că nu poate păstra distincţia atâta timp cât "onoarea Armatei Române a fost călcată în picioare".

El a recunoscut că prin gestul său nu poate schimba nimic, însă a arătat că este posibil ca exemplul său să fie urmat şi de alţi români.

"Cu gestul acesta mic nu pot să schimb nimic, dar cred că dacă gesturile se vor înmulţi, dacă protestele se vor înmulţi, cred că până la urmă se va renunţa la această nu recalculare, ci la acest statut care este acordat militarilor în România", a adăugat Calimente.

Întrebat de ce nu a depus decoraţia la Ministerul Apărării, liberalul a afirmat că era posibil să nu fie primit în această instituţie.

"Mă gândesc că la minister aş fi putut avea surpriza să nu mă primească şi nu am vrut să fac un spectacol acolo şi prin intermediul comisiei este mult mai sigur. Vor fi trimise ministrului prin intermediul poştei militare, aşa că avem siguranţa că vor ajunge la domnul ministru", a precizat deputatul PNL.

Calimente a primit anul trecut ordinul "În buna onoare a Armatei Române" din partea Ministerului Apărării pentru activitatea depusă în Comisia de apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel