Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019
Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019. Pe data de 19 august, este prăznuit Sfântul Andrei Stratilat.

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019Sfântul Andrei a fost ofițer în armata imperială a Romei, în vremea împăratului Maximian. A fost ridicat la rangul de "Stratilat”, adică de general, datorită rezultatelor sale. În anul 305, este nevoit să lupte împotriva perșilor. Atât el cât și cei de sub comandă să, se vor ruga lui Hristos să-i ajute să iasă biruitori. Datorită rugăciunii lor, armata persană a fost înfrântă.

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019 - Când Andrei Stratilat a intrat biruitor în Antiohia, a fost denunțat că este creștin. Pentru că a mărturisit credință să în Hristos, a fost supus la multe chinuri. Datorită respectului de care se bucură, este eliberat din temniță cu scopul de a nu ridică mulțimea împotriva armatei și de a caută împrejurări și motive pentru uciderea să. Andrei, aflând prin descoperire dumnezeiască de gândurile împăratului, și-a luat armata formată din două mii cinci sute nouăzeci și trei de militari de elită și a pornit spre Tarsul Ciliciei, unde cu toții au primit Sfântul Botez din mâinile Episcopului Petru al Tarsisului.

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019 - Aici au fost prigoniți de autoritățile imperiale. Din cauza acestor persecuții, Generalul Andrei și armata să, au urcat în Munții Taurus. Armatele române i-au ajuns pe când ei se rugau într-un defileu din acei munți, și i-a decapitat pe toți. Niciunul dintre ei nu s-a împotrivit, ci cu toții au primit cu bucurie moartea muceniceasca pentru Hristos.

Calendar Creștin Ortodox - Sărbătoare 19 august 2019 - Tot astăzi, facem pomenirea:

- Sfinților Cuviosi Timotei, Agapie și Tecla;

- Sfinților Mucenici Evtihian, ostașul, a lui Stratighie;

- Sfântului Cuvios Teofan cel Nou, făcătorul de minuni.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy