Buzău. Investiție importantă în sănătate

Bogdan Cotigă / 28 ian 2019 / 13:42

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean Buzău va fi modernizată şi dotată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional în valoare de peste 1,5 milioane de euro. 

'În şedinţa de astăzi CJ fost făcut ultimul pas necesar înaintea semnării contractului de finanţare din bani europeni a proiectului care prevede extinderea şi dotarea Secţiei UPU-SMURD a Spitalului Judeţean, documentele urmând a fi parafate de Consiliul Judeţean Buzău şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, în prima jumătate a lunii februarie', a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Ce prevede proiectul

 

Potrivit sursei citate, contribuţia din fonduri proprii se va ridica la 136.740 de lei, reprezentând 2 la sută din valoarea de peste 14,1 milioane de lei a întregului proiect. Conform proiectului propus de Consiliul Judeţean Buzău, se prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter şi etaj, care va fi amplasat paralel cu corpul în care funcţionează în prezent secţia UPU. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere, în timp ce parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical şi mai multe spaţii de depozitare. Totodată, proiectul prevede şi dotarea secţiei UPU cu aparatură, dispozitive medicale şi instalaţii termice, de ventilare şi climatizare, instalaţii sanitare. 

VEZI ȘI:

UE, decisiva pentru România. PAH: Se pregătește

Grav accident rutier. Copii, de urgență, la spital. Scene terifiante