Urmărește emisiunea live


Bustul unui comandat maghiar, ILEGAL în Târgu Secuiesc

Un bust al lui Károly Kratochvil, comandant al Regimentului 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și comandant al Diviziei Secuiești, amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc fără avizele legale a fost îndepărtat în luna iunie 2019.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, lider al organizației județene Covasna a UDMR, a participat în data de 17 ianuarie 2019 la Târgu Secuiesc la o depunere de coroane de flori la bustul lui Károly Kratochvil, un ofițer al armatei austro-ungare (detalii AICI).

Károly Kratochvil a comandat Regimentul 4 Infanterie Honvezi din compunerea Brigăzii 39 Infanterie Honvezi și apoi Divizia Secuiască. Istoricul Marius Diaconescu consideră că Károly Kratochvil este un criminal de război transformat în erou de propaganda maghiară (detalii AICI). Halucinant este faptul că, în mod ilegal, cultul personalității acestui criminal de război este promovat în spațiul public chiar de către membrii ai UDMR care îl glorifică fără jenă Kratochvil.

Bustul lui Kratochvil era amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, condus de primarul UDMR Bokor Tibor, fără a avea avizele legale în vigoare, după cum reiese dintr-o adresă a Direcției Județene pentru Cultură Covasna. Astfel, potrivit DJC Covasna, bustul lui Kratochvil este amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, pe domeniul public, fără a avea avizele legale din partea Primăriei Târgu Secuiesc, condusă de UDMR-istul Bokor Tibor, încă din anul 2009 (detalii aici).

Sesizată cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a deschis un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „executare fără autorizație de construire a lucrărilor” (detalii AICI). În cauză a fost întocmit un dosar penal, 526/P/2019. În acest dosar penal, deschis după ce activistul Dan Tănasă a sesizat organele abilitate, procurorul a decis clasarea deoarece faptele s-au prescris.

Între timp, în iunie 2019, bustul lui Kratochvil a fost îndepărtat de pe soclul pe care era amplasat în centrul municipiului Târgu Secuiesc, potrivit dantanasa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel