Burse elevi. Asociaţia Oraşelor, apel către Ecaterina Andronescu

Mihai Ciobanu / 06 iun 2019 / 14:16 Salveaza PDF Comentarii
Rezultate Bac 2019
Descriere foto: Rezultate Bac 2019

Asociaţia Oraşelor din România (AOR) a transmis, azi, Ecaterinei Andronescu, amendamentele referitoare la "Proiectul de Hotărâre pentru acordarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă începând cu anul şcolar 2019-2020".

Asociaţia Oraşelor solicită ca sumele necesare pentru acordarea bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat cu frecvenţă, începând cu anul şcolar 2019-2020, să fie alocate de la bugetul de stat către bugetele locale, cu precizarea clară c aceste sume sunt alocate pentru burse. AOR consideră că faptul că toate tipurile de burse (de ajutor social, de studiu, de merit şi de performanţă) au ca propunere aceeaşi valoare pentru minimul stabilit prin HG arată susţinerea precarităţii şi nicidecum încurajarea performanţei.

"Lipsa de dialog real între reprezentanţii Guvernului şi structurile asociative creează încă o dificultate majoră în funcţionarea administraţiei publice locale şi face inoperabil un drept al unor beneficiari, elevii din învăţământul preuniversitar de stat, în acest caz. Pentru rezolvarea acestor probleme, AOR va solicita o întâlnire de urgenţă a reprezentanţilor asociaţiei cu dna. Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, şi cu dl. Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice", se arată în comunicatul AOR.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22