Bruno Even, noul CEO al Airbus Helicopters

Bruno Even (49 de ani) a fost desemnat noul director general al Airbus Helicopters, mandatul său începând cu 1 aprilie 2018. Acesta va face parte din Comitetul Executiv al companiei și îi va raporta direct lui Tom Enders, CEO Airbus.

Înainte de Airbus, Bruno Even a deținut, din 2015, poziția de CEO al diviziei Helicopter Engines în compania Safran. Even îi succede lui Guillaume Faury, care va prelua, începând de săptamâna viitoare, funcția de Președinte Airbus Commercial Aircraft.

"Sunt foarte bucuros că am adus alături de noi un director cu foarte multă experiență cum este Bruno Even", a spus Tom Enders, CEO Airbus. "Bruno a avut, încă de tânăr, o ascensiune rapidă în compania Safran. Experiența sa vastă în domeniul industriei elicopterelor și focusul permanent asupra clienților, împreună cu expertiza sa în Programe și Inginerie fac din Bruno candidatul ideal pentru a-i succede lui Guillaume Faury și pentru a continua călătoria noastră de succes într-un mediu de afaceri foarte solicitant."

Experiență relevantă 

Absolvent al Ecole Polytechnique, Bruno Even s-a alăturat Ministerului Apărării în 1992, unde a fost responsabil de dezvoltarea componentei spațiale pentru satelitul Helios II. În 1997, s-a transferat la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de consilier tehnic al Directorului pentru Afaceri Strategice, Securitate și Dezarmare. Doi ani mai târziu s-a alăturat echipei Safran Helicopter Engines (fosta Turbomeca) unde a ocupat mai multe funcții de conducere până la aceea de vice-președinte executiv al diviziei Support and Services. În perioada 2013-2015, Even a fost director general al Safran Electronics & Defense (fosta Sagem).

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spațiului și serviciilor conexe. În 2016, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro și a angajat aproximativ 134.000 de oameni. Airbus oferă cea mai complexă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce privește avioanele cisternă, cele de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai mari companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare de la nivel mondial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel