Urmărește emisiunea live


Brexit. Boris Johnson, DECIZIE privind demisia

Boris Johnson
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat, într-un interviu acordat BBC, că nu va demisiona pentru a evita să fie obligat să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, data prevăzută pentru ieşirea Marea Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters. 

Întrebat într-un interviu acordat duminică BBC dacă va demisiona pentru a nu fi nevoit să ceară o amânare, Boris Johnson a răspuns: 'Nu, mi-am asumat să condus partidul şi ţara mea într-un moment dificil şi voi continua să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta'. Boris Johnson a promis că va scoate Regatul Unit din UE cu sau fără un acord, chiar dacă parlamentul a votat o lege care îi cere să solicite o nouă amânare a datei Brexit-ului în absenţa unui acord validat de legislativ. Şeful guvernului a declarat că mai degrabă ar 'zăcea mort într-un şanţ' decât să ceară amânarea ieşirii din UE.

Tot într-o intervenţie duminică la BBC, o purtătoare de cuvânt a laburiştilor a afirmat că partidul său trebuie să asigure mai întâi că riscul unei retrageri fără acord din UE este evitat, înainte de a lua un considerare orice plan de răsturnare de la putere a lui Boris Johnson. La întrebarea dacă Partidul Laburist are în plan să convoace un vot de neîncredere în premier, purtătoarea de cuvânt pe probleme de educaţie, Angela Rayner, a spus: 'Vrem să ne asigurăm că eliminăm posibilitatea unei retrageri fără acord, înainte de a face orice altceva'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel