Brexit: Scrisoarea Theresei May 'nu răspunde' solicitării UE, consideră premierul olandez

Rodica Mitu / 05 apr 2019 / 18:07 Salveaza PDF Comentarii
Brexit
Descriere foto: Brexit

Prim-ministrul olandez Mark Rutte a afirmat vineri că solicitarea adresată de Londra privind amânarea până la 30 iunie a ieşirii sale din Uniunea Europeană nu răspunde întrebărilor Bruxelles-ului şi ale celorlalte state membre, transmite AFP. 

„Astăzi a fost trimisă o scrisoare care, din punctul meu de vedere, nu răspunde solicitării' Uniunii Europene de a avea mai multe precizări despre ce vor britanicii, a afirmat şeful guvernului olandez, în conferinţa sa de presă săptămânală.

Într-o scrisoare trimisă vineri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, Theresa May a cerut amânarea până la 30 iunie a Brexit-ului, pentru a avea astfel la dispoziţie un timp suplimentar pentru rezolvarea crizei politice din Marea Britanie.

Potrivit unui responsabil european de rang înalt, Tusk a propus, la rândul său, o amânare 'flexibilă' de cel mult 12 luni faţă de cel mai recent termen stabilit, 12 aprilie, pentru ca parlamentul de la Londra să aprobe acordul convenit de Theresa May cu UE. 'Planul era ca britanicii să ne explice ce vor', a reamintit Rutte. 'Această scrisoare ridică multe întrebări şi va prilejui discuţii telefonice intense în zilele următoare şi săptămâna viitoare, la summitul european' din 10 aprilie, a adăugat premierul olandez. 'Sperăm că Londra va aduce mai multă claritate înaintea zilei de miercuri', a mai spus el, insistând că 'mingea nu este în terenul nostru, aici în Olanda, la Paris, Berlin sau Viena', ci 'cu adevărat în terenul britanicilor, la Londra', potrivit Agerpres.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25