EXCLUSIV  Brașov, accident atipic care a șocat România. Dumitru Coarnă, analiza cazului - video

Liderul SNPPC, Dumitru Coarnă, a analizat, pentru DC News, accidentul în care un șofer a trecut cu mașina peste un bărbat culcat pe șosea, eveniment filmat cu camera de bord. 

"Dosarul se deschide pentru ucidere din culpă. Dacă din probe va rezulta că a fost o intenție de sinucidere poate fi clasată cauza. Dacă era beat, este ucidere din culpă. Nu este culpă exclusivă a șoferului și are circumstanțe atenuante că nici individul acela nu avea voie să se culce pe șosea. În codul rutier sunt niște prevederi standard însă când se ajunge în penal, lucrurile se analizează. Ce viteză avea, dar pietonul ce căuta acolo? Dacă se constată că a depășit viteza legală pe acel sector de drum, atunci este și culpa șoferului, dar și a pietonului. Va fi cercetat în stare de libertate, se analizează apoi fiecare aspect", a declarat Dumitru Coarnă pentru DC News. 

Cele două forme ale culpei

Sindicalistul a evaluat posibilele culpe ale șoferului și ale bărbatului omorât în accident.

"Culpa are două forme cu prevedere și fără prevedere. Cea fără prevedere înseamnă că nu prevedea rezultatul faptei sale deși trebuia și putea să îl prevadă (cazul celui care se îmbată și se culcă în mijlocul drumului și cu prevedere, adică prevede rezultatul faptei sale, nu urmărește producerea sa și socotește fără temei că nu se va produce), adică în cazul în care încălcăm, cu bună știință, o regulă de circulație, dar considerăm că suntem prea abili să permitem producerea unui accident. În cazul de față. poate veni un expert care să spună că accidentul nu putea fi evitat și atunci șoferul scapă", ne-a explicat Coarnă. 

Vezi aici accidentul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel