Botoşani: Autoturism căutat de autorităţile din Belgia, confiscat la Stânca-Costeşti

Un tânăr de 23 de ani, cu cetăţenie română şi moldovenească, a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti în timp ce conducea un autoturism pe care autorităţile din Belgia îl căutau pentru a-l confisca, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al STPF Stânca-Costeşti, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, autoturismul avea numere de înmatriculare germane.

Astfel, duminică, în jurul orei 00,20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - ITPF Iaşi, un tânăr s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare din Germania. El are dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile belgiene, care au dispus reţinerea autoturismului până la finalizarea cercetărilor, a precizat Răcnea.

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor de frontieră că nu ştia că autoturismul ar fi fost căutat de autorităţile belgiene. El este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Tot duminică, poliţiştii de frontieră de la Stânca au descoperit un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Belgia, condus de un cetăţean ucrainean în vârstă de 29 de ani, maşină care figura radiată din circulaţie de către autorităţile belgiene din ianuarie 2018.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre acest aspect, autoturismul fiind achiziţionat din Polonia în schimbul sumei de 1.900 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel