Botoșani: Grupările de traficanţi de ţigări destructurate, prejudiciu de 3,8 milioane de lei

Membrii grupărilor infracţionale destructurate, joi, de poliţişti şi procurori, ar fi introdus ilegal în România, prin intermediul cărăuşilor sau a unor drone, aproximativ 350.000 de pachete de ţigări (şapte milioane de ţigarete), producând astfel un prejudiciu bugetului de stat de 3,8 milioane de lei, informează Poliția Română, potrivit Agerpres.

Începând cu luna februarie 2015, pe raza judeţului Botoşani, s-ar fi constituit şase grupuri infracţionale organizate, care ar fi introdus în ţară ţigări provenite din Ucraina şi Moldova, peste râul Prut, la frontiera dintre România şi Republica Moldova.

'Deşi aparent grupările funcţionau independent, membrii acestora ar fi derulat temporar şi activităţi 'comune', fiind traficate în total 7 000 000 de ţigări. Ţigările ar fi fost preluate şi transportate pe teritoriul României de 'cărăuşi' sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip dronă, ar fi fost depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locuri prestabilite, după care ar fi fost distribuite', ărecizează sursa citată.

Procurorii DIICOT, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, au efectuat, joi, 39 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Botoşani, la 33 de persoane bănuite de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel