Boris Johnson, semnal de alarmă: Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945

Kazahstan, aliat apropiat Rusiei, refuză să trimită trupe în Ucraina. Nu recunoaște republicile separatiste Donețk și Lugansk / Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels
Kazahstan, aliat apropiat Rusiei, refuză să trimită trupe în Ucraina. Nu recunoaște republicile separatiste Donețk și Lugansk / Fotografie creată de asim alnamat, de la Pexels

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, avertizează asupra riscului izbucnirii unui conflict mai sângeros în Europa decât cel de-al Doilea Război Mondial, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a susţinut în cadrul unui interviu acordat BBC că Rusia ar plănui un război, după 77 de ani de pace pe continentul european.

„Dovezile sugerează că Rusia plănuieşte cel mai mare război din Europa de după 1945. Toate semnele sunt că planul a început deja în anumite privinţe”, a declarat Boris Johnson.

Serviciile de informaţii au dezvăluit că Rusia intenţionează să lanseze o invazie care va încercui capitala Ucrainei, Kiev, conform celor prezentate de Johnson în interviul cu Sophie Raworth de la BBC.

„Oamenii trebuie să înţeleagă costul absolut pe care îl poate presupune viaţa umană”, a mai spus Johnson.

Cele mai recente estimări ale guvernului american sugerează că numărul trupelor ruse staţionate acum de-a lungul graniţei cu Ucraina, atât în Rusia, cât şi în Belarus, este între 169.000 şi 190.000 de soldaţi, scrie Mediafax.

Joe Biden a convocat Consiliul Naţional Securitate al SUA din cauza situației din Ucraina 

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a convocat pentru duminică Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.

„Astăzi preşedintele va convoca o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate privind situaţia din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Jurnaliştii americani acreditaţi de Casa Albă subliniază faptul că este destul de neobişnuit ca preşedintele SUA să prezideze şedinţe ale Consiliului Naţional de Securitate într-o zi de duminic

„Preşedintele Biden continuă să monitorizeze evoluţia situaţiei din Ucraina şi este actualizat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate naţională. Echipa a reafirmat că Rusia poate lansa oricând un atac împotriva Ucrainei. Preşedintele a primit o actualizare cu privire la întâlnirile vicepreşedintelui de la Conferinţa de securitate de la München cu preşedintele ucrainean Zelenski, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Stoltenberg, liderii statelor baltice (primul ministru Kallas al Estoniei, preşedintele Levits al Letoniei şi preşedintele Nauseda al Lituaniei), cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mitsotakis al Greciei şi liderii altor aliaţi şi parteneri”, a precizat Casa Albă prin intermediul unui comunicat oficial, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel