Boris Johnson, gafă totală: Mulțumesc conducerii inspirate a lui Vladimir Putin... Volodymyr Zelensky, mă scuzați! - Video

foto: Agerpres
foto: Agerpres

Boris Johnson a făcut o gafă de proporții. A mulțumit, din greșeală, „conducerii inspirate a lui Vladimir Putin” într-o dezbatere în Camera Comunelor din Parlamentul Britanic, înainte de a se corecta rapid și a spune Volodymyr Zelensky.

Fostul prim-ministru conservator a lăudat forțele armate ucrainene și rolul Marii Britanii în a ajuta Ucraina în războiul împotriva Rusiei: „Mulțumesc, desigur, conducerii inspirate a lui Vladimir Putin...”. Johnson și-a dat seama imediat de greșeala sa și a adăugat: „Conducerea inspirată a lui Volodymyr Zelensky, mă scuzați”.

Video

Citește și - SUA avertizează și în privat Rusia să nu recurgă la armele nucleare (The Washington Post)

Guvernul american comunică direct şi în privat cu Moscova de luni de zile pentru a alerta regimul lui Vladimir Putin asupra 'gravelor consecinţe' pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina, scrie The Washington Post în ediţia sa de vineri, potrivit EFE.

Consecinţele asupra cărora SUA au avertizat Rusia în cazul în care ar folosi arma nucleară sunt 'în mod deliberat neclare' tocmai pentru a spori îngrijorarea Kremlinului cu privire la un ipotetic răspuns american., notează publicaţia, care citează surse guvernamentale de la Washington, sub rezerva anonimatului.

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin a fluturat 'armele viitorului' pentru a avertiza NATO că Rusia dispune de un arsenal nuclear 'fără egal' care îi permite să contracareze orice ameninţare occidentală. 'Aş dori să amintesc că şi ţara noastră dispune de diferite sisteme ofensive iar, în unele componente, acestea sunt mai moderne decât cele deţinute de ţările NATO', a afirmat Putin miercuri în discursul său televizat către naţiune în care a anunţat mobilizarea 'parţială' pentru a trimite noi forţe în Ucraina.

Preşedintele rus, care în urmă cu patru ani a prezentat lumii o nouă armă hipersonică capabilă să eludeze scutul antirachetă al SUA şi să ajungă în orice punct de pe glob, a adăugat că Moscova nu va ezita să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a-şi apăra ţara şi poporul.

'Aceasta nu este o cacealma', a ţinut să sublinieze Putin, care a plasat în alertă forţele de descurajare nucleară ale Rusiei încă din primele zile ale 'operaţiunii militare speciale', aşa cum numeşte Kremlinul invazia sa în Ucraina, declanşată la 24 februarie. Kremlinul a pledat întotdeauna pentru o paritate nucleară cu SUA prin triada sa - submarine atomice, rachete intercontinentale şi aviaţie strategică - dar în ultimii ani se laudă cu un 'super-armament' fără analogii în lume. Vezi știrea aici!

Citește și - Ambiția lui Boris Johnson de a reveni la putere în Marea Britanie. ”Liz Truss trebuie să fie foarte atentă. La fel a făcut și Churchill”

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre ambiția lui Boris Johnson de a reveni la putere în Marea Britanie. În acest context, Hartmann a dat exemplul lui Winston Churchill, care a revenit spectaculos la putere, după ce a pierdut alegerile de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial:

„Winston Churchill a fost afectat de faptul că nu a fost confirmat printr-un vot popular. În momentul în care s-a închis războiul, el a declanșat alegeri, dar nu și-a imaginat niciodată nimeni că marele câștigător al celui de-al doilea Război Mondial va pierde alegerile. Această arsură politică l-a ambiționat și la o vârstă înaintată, cu boli deosebite, a câștigat alegerile în următorul ciclu electoral, și i-a bătut pe laburiști. În al Doilea Război Mondial a condus un guvern de coaliție tocmai pentru a nu fi acuzat că introduce o dictatură. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel