EXCLUSIV  Ambiția lui Boris Johnson de a reveni la putere în Marea Britanie. ”Liz Truss trebuie să fie foarte atentă. La fel a făcut și Churchill”

Boris Johnson va încerca să revină la putere, avertizează un analist de politică externă.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre ambiția lui Boris Johnson de a reveni la putere în Marea Britanie. În acest context, Hartmann a dat exemplul lui Winston Churchill, care a revenit spectaculos la putere, după ce a pierdut alegerile de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial:

„Winston Churchill a fost afectat de faptul că nu a fost confirmat printr-un vot popular. În momentul în care s-a închis războiul, el a declanșat alegeri, dar nu și-a imaginat niciodată nimeni că marele câștigător al celui de-al doilea Război Mondial va pierde alegerile. Această arsură politică l-a ambiționat și la o vârstă înaintată, cu boli deosebite, a câștigat alegerile în următorul ciclu electoral, și i-a bătut pe laburiști. În al Doilea Război Mondial a condus un guvern de coaliție tocmai pentru a nu fi acuzat că introduce o dictatură.

Eu sunt convins că în linia churchilliană, Boris Johnson va încerca același lucru. Va încerca să revină și cred că Liz Truss nu va trebui să se apere prea mult de laburiști, să nu uităm că Boris Johnson, în urmă cu un an și jumătate, a câștigat o majoritate istorică în Camera Comunelor, ci va trebui să fie foarte atentă la fostul său prim-ministru și șef care sigur va încerca să revină la conducerea Partidului Conservator și să organizeze alegeri pe care să le recâștige. Lumea politică britanică va fi foarte interesantă“, a spus H. D. Hartmann, analist de politică externă.

Ironia sorții cu Liz Truss, premier al Marii Britanii. Hartmann: Istoria are un umor deosebit

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre răsturnările de abordare pe care Liz Truss, noul premier al Marii Britanii, le-a avut față de Brexit și față de monarhia britanică:

„La început, Liz Truss a fost împotriva Brexit-ului, a făcut parte din acea grupare a Partidului Conservator care s-a opus cu îndârjire ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și la jumătatea campaniei a întors-o. La acel moment ea a fost dată ca decedată din punct de vedere politic, conservatorii au avut impresia că ea nu va mai avea resursa să își revină. S-a întâmplat Brexit-ul, iar ea a urcat pe treptele puterii.

Astăzi, la Balmoral, amândoi s-au dus, fiecare cu Mașina lui, Johnson să se întâlnească pentru ultima dată cu regina în calitatea sa de prim-ministru, ea s-a urcat în altă mașină, pe un alt drum, tot la Balmoral, pentru a primi însărcinarea de a forma un nou guvern“, a spus H. D. Hartmann (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel