Bolton, sancţiuni SUA-Rusia. Condiția ca ele să fie ridicate

Sancţiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când aceasta îşi va schimba comportamentul, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton.

'Sancţiunile rămân în vigoare şi vor rămâne în vigoare până la schimbarea cerută de comportament al Rusiei', a afirmat Bolton, într-o conferinţă de presă la Kiev, transmite Reuters.

Washingtonul a impus sancţiuni economice Rusiei în urma presupusei implicări a acesteia în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, acuzaţii respinse însă de Moscova.

Criterii militare şi politice

Bolton, care a avut în cursul zilei o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a mai spus că această ţară a făcut progrese în eforturile sale de a adera la NATO, dar că acestea trebuie continuate. 'Multe depind de îndeplinirea de către Ucraina a condiţiilor necesare de a respecta toate criteriile militare şi politice pentru a fi membru al NATO', a declarat Bolton. 'Aş afirma că au fost făcute progrese, dar mai sunt multe de realizat', a adăugat el.

Rusia se opune ferm extinderii NATO spre graniţele sale vestice şi în 2014 a anexat peninsula Crimeea, după ce preşedintele ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici a fost îndepărtat de la putere printr-o revoltă populară. Potrivit consilierului Casei Albe, este importantă rezolvarea crizei din Ucraina şi ar fi periculos ca situaţia să fie lăsată în stadiul actual în Crimeea şi în estul Ucrainei, unde Moscova îi sprijină pe separatişti în conflictul lor cu Kievul.

Sancţiunile americane împotriva Rusiei, din 27 august

Sancţiunile americane împotriva Rusiei, decise în legătură cu atacul cu un agent neurotoxic în Marea Britanie, vor intra oficial în vigoare luni 27 august, potrivit registrului zilnic de acţiuni şi reglementări al agenţiilor guvernamentale americane, relatează vineri Reuters. Planurile Departamentului de Stat al SUA privind încetarea asistenţei străine, a unor vânzări de arme şi a finanţării pentru Rusia, precum şi refuzul creditării ţării şi interzicerea exportului de bunuri şi de tehnologii sensibile din punct de vedere al securităţii vor fi publicate formal pe 27 august, potrivit notei.

Publicarea înseamnă intrarea în mod oficial în vigoare a sancţiunilor. Pe 8 august, Administraţia Trump a anunţat planurile de a impune sancţiuni pentru ceea ce Departamentul de Stat al SUA consideră că a fost folosirea de către Moscova a unui agent neurotoxic în Marea Britanie împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei lui.

Vezi și: Disputa SUA-Rusia privind alegerile se mută în Ucraina



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel