Boiko Borisov: "invenţii" pentru a nu accepta Bulgaria în Spaţiul Schengen

Boiko Borisov îi acuză pe liderii occidentali că inventează motive pentru a nu accepta Bulgaria în Spaţiul Schengen.

Premierul bulgar Boiko Borisov i-a acuzat pe liderii occidentali că inventează tto felul de pretexte pentru a menţine Bulgaria în afara Spaţiului Schengen, transmit agenţiile BTA şi Novinite.

'Este o mare nedreptate aici. Frontiera cel mai bine păzită este aici, miliarde sunt investite în gardul de protecţie, iar în practică efectul este foarte mic. Nu este drept să gândeşti motive care nu sunt reale doar pentru a lăsa Bulgaria în afara zonei Schengen', a declarat Borisov, cu prilejul unei conferinţe organizate joi la Bruxelles de Fundaţia Hanns Seidel, pe tema Balcanilor, migraţiei şi securităţii regionale

Milioane de victime, ţări devastate

'Bulgaria plăteşte pentru acţiunile marilor jucători pe scena mondială, (...) UE plăteşte pentru ceea ce SUA, Rusia, China şi Turcia, ghidate de interesele lor geopolitice, au provocat în Siria, Libia şi Afganistan', a afirmat el. 'Adevărul este că războaiele purtate au cauzat pagube enorme. Diplomaţia noastră externă a eşuat: milioane de victime, ţări devastate', a mai spus premierul bulgar.

[citeste si]

'Nu este o întâmplare faptul că Bulgaria este liderul informal al Balcanilor, aşa încât putem modela situaţia din jurul regiunii. Balcanii sunt Europa, nu o curte din spate', a subliniat Borisov, a cărui ţară a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. El a susţinut necesitatea oferirii unei perspective europene tuturor statelor din Balcanii de Vest.

'Nu putem lăsa Kosovo sau Muntenegru sau pe oricine într-o gaură neagră', a arătat Borisov, avertizând că, 'în acest caz, nu vom avea stabilitate în Balcani'. 'Acordul cu Turcia trebuie continuat neapărat', a mai spus premierul bulgar, recunoscând că 'e posibil să nu ne placă multe lucruri în Turcia, dar nu putem face faţă migranţilor fără ea'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel