Bogdan Chirieac: O Justiție sfâșiată de tensiuni nu poate face dreptate

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenție la Antena 3, scandalul din Justiție, declanșat în urma raportului Inspecției Judiciare de la DNA, unde membrii echipei de control  și cei ai conducerii IS sunt supuși unui tir de critici din partea procurorilor secției CSM.

"Văzănd ce se întâmplă la CSM, cred că avem o singură concluzie: Situația actuală din Justiția românească nu mai poate continua. Trebuie făcute modificări fundamentale și în modul de lucru al CSM, și al felului în care este subordonată Inspecția Judiciară, și felului în care sunt coordonate parchetele", a subliniat Bogdan Chirieac.

"Se constată o stare de tensiune la vârful Justiției în România, mai mare chiar decât se întâmplă în interiorul PSD sau la vârful politicii. Ori, nu e totuna. Partidele politice sunt supuse votului popular, sunt supuse tirului presei, mecanismele de autoreglare sunt naturale, sunt populare.

În cazul Justițiuei avem de-a face cu un sistem mai degrabă închis. Așa cum stau lucurile aveți luări de poiziție de judcători, de procurori, de oameni distinși. Singurul om politic de acolo cu funcția pe care o are este ministrul Justiției, care văd că nici dânsul nu știe încotro s-o apuce".

[citește si]

Despre noile legi ale Justiției, Chirieac are o  poziție tranșantă, acesta fiind de părere că  trebuie aduse urgent în dezbaterea Parlamentului. 

"În acest moment este absolul necesar aducerea în fața Parlamentului a noilor legi ale Justiției, pentru ca lucrurile să se lămurească. O Justiție sfâșiată de asemenea tensiuni  de acest nivel nu poate face dreptate. După cum vedem, lucrurile sunt mai dure, mai contondente decât în politică. Niciodată nu i-am văzut pe Liviu Dragnea și pe Mihai Tudose vorbind în public astfel unul despre altul. Sigur, cu excepție, face acum domnul Victor Ponta, dar și dânsul e cumva colateral, nu are aceeași semnificație, aceeași importanță. Vorbim de vieți, de oameni distruse, de prejudicii uriașe cauzate nu atât de corupție, cât de abuzurile din Justiție", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel