Bogdan Chirieac, după referendumul din Grecia: Ar fi fost o oportunitate uriașă pentru România

Grecii au spus NU austerităţii. Este o victorie pentru guvernul condus de Alexis Tsipras, însă situația se complică pentru Grecia, nu devine mai simplă. Contextul ar fi reprezentat o șansă uriașă pentru țara noastră, dar "capitaliștii români de top... zilele acestea nu prea se pot exprima".

Bogdan Chirieac, invitat la România TV, a făcut o analiză după referendumul de duminică.

"Cred că, din punct de vedere politic, Uniunea Europeană va mai încerca ceva pentru Grecia. Nu știu ce va mai încerca. Am văzut că Germania s-a exprimat fără echivoc că nu vrea să mai discute cu Tsipras, dar ceva va încerca. Ce anume... vom vedea în zilele următoare (...) Oricum însă, dacă guvernul de la Atena pune înapoi în circulație drahma, în primele șase ore vor fi 10 drahme la euro, în 24 de ore vor fi 100 drahme la euro și Dumnezeu știe ce se va întâmpla. Lumea va încerca să își facă tranzacțiile tot în euro, nu în drahme", a spus analistul politic la România TV.

Șansă uriașă pentru România

Întrebat ce urmează pentru România după referendumul din Grecia, Bogdan Chirieac a spus: "Ar fi o oportunitate uriașă pentru România să intre să cumpere. Un mare gânditor din țara noastră, Robert Ziscovici, mi-a spus acest lucru. Acum ar fi fost momentul să intre puternic capitalul românesc pe piața grecească. Hotelurile vor fi la 10% din valoare, iar terenurile vor fi la 10-15% din valoare. România ar trebui să fie foarte egoistă și să încerce și ea să câștige. Din nefericire, România nu va face acest lucru și nu din considerente morale. Capitaliștii români de top... zilele acestea nu prea se pot exprima".

VEZI ȘI: România, la fel ca Grecia. Guvernatorul BNR povestește cum a intrat Ceaușescu în "default"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel