Bogdan Chirieac: "Dreptul la liberă circulație este fundamental pentru o Europă unită"

Declarația ministrului spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, de a se introduce controalele la frontire, susținută, de altfel, și de o parte dintre parlamentarii francezi, după atentatele din Franța, a fost comentată de analistul Bogdan Chirieac. Declarațiile de duminică pun în pericol aderarea României la spațiul Schengen.

"Atentatele teroriste de la Paris nu ar trebui în niciun caz să limiteze și mai mult drepturile și libertățile cetățenilor în Europa. Dreptul la liberă circulație este fundamental pentru o Europă unită. Pur și simplu, toate autoritățile trebuie să-și facă mai bine treaba în cadrul legislativului existent, care este absolut suficient pentru a combate atentatele", a declarat pentru dcnews.ro, analistul Bogdan Chirieac.

"Dacă, din nefericire Franța, a fost total nepregătită, 90.000 de oameni nefiind  în stare să prindă trei criminali buimaci, atunci nu înseamnă că trebuie să transformăm Europa într-o federație de state cu reguli polițienești, în niciun caz.

Citește și: Chirieac: E o breșă gravă în sistemul de securitate al Franței

Franța, la ora actuală, are o problemă cu serviciile sale secrete și cu forțele sale de securitate. Am văzut cum nu s-au descurcat în acest atentat terorist. A limita dreptul la liberă circulație  în Europa nu servește la nimic.  Atentatorii  respectivi erau cetățeni francezi, născuți în Franța. Limitarera dreptului de liberă circulație sau alte măsuri polițienești nu i-ar fi împiedicat să-și ducă la bun sfârșit atentatele. I-ar fi împiedicat dacă erau urmăriți ca persoane cu grad de risc ridicat de către autoritățile din Franța, și dacă ar fi fost urmăriți după ce unul dintre ei a făcut închisoare  pentru terorism", a declarat Bogdan Chirieac pentru DC News. 

Citește și: SCHENGEN. Aderarea României, în pericol. Spania vrea reintroducerea controalelor la frontieră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel