Bode, la fel ca Orban, spune că România e o țară sigură, deși o mașină a explodat

Lucian Bode / Foto gov.ro
Lucian Bode / Foto gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut noi declarații, luni dimineață, cu privire la explozia mașinii de la Arad, în care afaceristul Ioan Crișan a murit. 

Luni, 31 mai, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat presei că 'în istoria post-decembristă a României, au mai fost tentative de infracțiune de omor, prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Astfel, vorbim de un caz singular', făcând referire la cazul omului de afaceri Ioan Crișan, mort în explozia mașinii de la Arad.

Lucian Bode a asigurat apoi că România este o țară sigură.

'De aceea, afirm cu toată responsabilitatea, vorbind de un caz singular, că România este o țară sigură.', a adăugat el. 

Ministrul Lucian Bode a mai spus: 'Cunosc modul de operare și de acțiune al instituțiilor statului român. Nivelul de implicare, profesionalismul lor... vorbim de un caz singular și, în paralel de o acțiune a celor mai buni specialiști, spun încă o dată că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie ș.a.m.d., cum am văzut că încearcă să se spună în spațiul public.'

'Vinovații vor fi identificați și judecați', a subliniat Bode. 

Ulterior, întrebat de un jurnalist dacă familia afaceristului Ioan Crișan este în siguranță, ministrul Lucian Bode a afirmat că 'Toți românii sunt în siguranță în momentul de față. România este o țară sigură, am spus că vorbim despre un caz singular și astfel de tentative, chiar dacă au mai fost câteva în România, au fost dejucate.'

Și Orban spunea că România e o țară sigură

Întrebat dacă se simte în siguranță în România, după ce omul de afaceri arădean Ioan Crișan, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma exploziei mașinii, în Arad, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că „România este o țară sigură”.

'România a fost ferită o lungă perioadă de timp de astfel de atentate. Avem instituții care veghează la apărarea vieții și siguranței cetățenilor români și este, din punctul meu de vedere, o țară sigură. (...) România are instituții profesioniste care veghează la apărarea siguranței', a spus, sâmbătă, Ludovic Orban. 

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: Incidentul de la Arad, 'singular și izolat'

La rândul său, eurodeputatul Siegfried Mureșan a declarat că la Arad a fost un incident 'singular și izolat', care nu afectează siguranța cetățenilor.

'Va trebui văzut. Dar un accident nu afectează siguranța de ansamblu a cetățenilor. Aproape 20 de milioane de oameni trăiesc în siguranță în granițele țării și în toate statisticile privind siguranța cetățeanului, în momentul de față, România ocupă locuri fruntașe în comparație cu celelalte țări ale UE. Acest incident singular și izolat nu afectează siguranța de ansamblu a cetățenilor în toate colțurile țării', a spus Mureșan.

Amintim că o explozie, urmată de un incendiu și soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, sâmbătă dimineață. La volan se afla Ioan Crișan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel