Boc se umflă în pene că CCR a salvat Legea Pensiilor: s-a confirmat că proiectul respectă rigorile Constituţiei

boc
boc

Deciziile se respectă, nu se discută. Aceasta a fost prima reacţie a prim-ministrului Emil Boc, când a fost întrebat miercuri cum primeşte "Decizia CCR trebuie respectată oricare ar fi ea. Aşa cum am respectat de fiecare dată deciziile Curţii şi de această dată nu o vom comenta, doar o vom respecta şi aplica", a spus premierul. El a ţinut să îi împungă pe cei din Opoziţie, subliniind că decizia Curţii confirmă faptul că ceea ce a elaborat Guvernul a respectat „rigorile prevăzute de Constituţie”. „Pot doar să spun că decizia CCR confirmă faptul că Guvernul a înaintat la Parlament un proiect de lege constituţional care a respectat toate rigorile prevăzute de Constituţie”, a declarat Boc.

Şeful Executivului nu a pierdut ocazia şi a înşirat lista de motive pentru care această lege este atât de necesară României. „Acest proiect de lege reprezintă un pas important şi decisiv în reforma sistemului de pensii în vederea asigurării sustenabilităţii plăţii pensiilor în România pe termen mediu şi lung şi prin eliminarea pensiilor speciale şi impunerea principiului contributivităţii realizăm o reformă de bun simţ a sistemului de pensii din România”, a perorat Emil Boc.

Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale care a respins sesizările PNL şi PSD+PC. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României.

Deciziile se respectă, nu se discută. Aceasta a fost prima reacţie a prim-ministrului Emil Boc, când a fost întrebat miercuri cum primeşte hotărârea Curţii Costituţionale cu privire la proiectul Legii Pensiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel