Blocaj la Primăria Capitalei! Lui Nicușor Dan nu îi pasă de oamenii din subordine. Ce așteptări să mai aibă votanții săi?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Blocaj la Primăria Capitalei! Mai precis, funcționarii unor companii din subordinea Primăriei Capitalei vor să blocheze activitățile unor instituții. Motivul-oamenii nu au mai fost plătiți de câteva luni. 

Ce face Nicușor Dan? Nimic, așa cum ne-am obișnuit. Nicușor Dan stă, mai nou, toată ziua pe Tik Tok și pare să ignore problemele cetățenilor. Angajați care ar trebui plătiți de Primăria Capitalei nu au mai fost plătiți de câteva luni.

Oamenii care lucrează la acele companii din subordinea Primăriei Capitalei amenință că vor ieși în stradă pentru că nu mai au din ce trăi. Au familii, copii și muncesc pe degeaba. Totuși, oamenii i-au dat un ultimatum. 

Dezvoltare Intercomunitară TERMOENERGETICA București Ilfov (ADITBI) vom ieși în stradă și vor picheta Primăria Capitalei. Neplătiți de patru luni sunt și angajații Companiei DDD – Servicii Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție. Vor veni și ei la protest. Ultima oară ne-am luat salariile în ianuarie. Sunt sute de angajați neplătiți. Oamenii nu mai au cu ce trăi, au ajuns la disperare. În timp ce noi suntem neplătiți, în primărie se pregătește mărirea salariilor, dar numai pentru cei de acolo. Este o Hotărâre a Consiliului General”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, Vasile Negrilă, de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară TERMOENERGETICA București Ilfov.

Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituțiilor publice de interes local al municipiului Bucureștii. Proiectul a fost aprobat cu 33 de voturi „pentru” şi 14 abțineri.
Creșterea fondului de salarii va fi de până la 15%, pentru toate instituțiile subordonate Municipalității, au precizat reprezentanții aparatului de specialitate în cadrul ședinței CGMB. Strict pentru angajații Primăriei, creșterea va avea o valoare totală de 6,4%. În prezent anvelopa salarială este de 62,5 milioane lei lunar, pentru toți salariații autorității locale.

Amintim că Nicușor Dan nu este la primul episod de uitare privind salariile angajaților. Aceleași persoane s-au mai confruntat cu nepăsarea edilului. Mai precis, în 2021, aceiași angajați ai companiei municipale care se ocupă de dezinsecția în Capitală s-au baricadat în sediu, nemulțumiți că nu și-au mai primit banii de luni bune. Nici atunci angajații companiei municipale, care are în sarcină dezinsecția în București, nu au fost plătiți timp de șase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel