Blaturile din fotbalul mare. Vedetă italiană, vorbe grele despre România U21

Calculele calificărilor în etapele superioare ale Campionatului Mondial de Fotbal pentru Tineret din Italia și San Marino 2019 au ajuns la ultima necunoscută: rezultatul meciului România - Franța, în urma căruia se vor afla ultimele două echipe care vor juca semifinalele. Unele voci au lansat, chiar înainte de meci, acuzații de blat, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu 37 de ani.

Până la ora meciului erau deja calificate, de pe primul loc în grupele lor, Spania, 6 puncte, și Germania, 7 puncte. Ultimul rezultat fiind Germania - Austria 1-1, deși ”specialiștii” vedeau o victorie a Austriei, care ar fi intrat astfel în cărțile calificării, în dauna Danemarcei.

Blaturile din fotbalul mare

RFG (Germania) - Austria CM 1982 - A fost numit ”Rușinea de la Gijon" și s-a jucat pe 25 iunie 1982, într-un meci din grupa a 2-a între RFG și Austria. Cu o zi înainte Algeria bătuse pe Chile și era pe locul 2 cu 4 puncte. Austria conducea grupa cu 4 puncte și își permitea să piardă cu 1-0 meciul cu RFG. Lucru care s-a și întâmplat, la capătul unui meci în care, după golul marcat în minutul 10, nemții au pasat între ei în propria jumătate, iar austriecii, la rândul lor, nu avea niciun chef să iasă din propriul teren.

Singura urmare a acestui ”fake” meci a fost că ulterior s-a implementat programarea în aceeași zi și de la aceeași oră a meciurilor din ultima rundă a grupelor. Un alt aranjament nedovedit de FIFA ar fi fost cu patru ani înainte, când Argentina a învins cu 6-0 Peru (îi trebuia doar 4 goluri) și a jucat finala, în detrimentul Braziliei.

Tricolorii mici, vizați de un atac nedemn

Starul echipei naționale de tineret a Italiei, Federico Chiesa, a vorbit, pentru un site de sport, despre un posibil blat la meciul România – Franța, având în vedere faptul că cele două formații au posibilitatea să se califice împreună în semifinalele Campionatului European.
TOATE CALCULELE CALIFICĂRII ROMÂNIEI AICI >

"Sper ca România și Franța să nu facă vreun aranjament! Sper să nu facă ceea ce ne așteptăm cu toții. Glumele proaste nu sunt plăcut de văzut, sportiv vorbind! E adevărat, ăsta e fotbalul, dar noi sperăm până la final. Regretăm că nu am scos un rezultat de egalitate cu Polonia. Am intrat cu un singur gând pe teren, să câștigăm și să ne calificăm, dar acum, privind în urmă, ar fi fost bun un egal", a declarat Federico Chiesa într-o conferință de presă, preluat de siteul calcio.fanpage.it.

ROMÂNIA U21 întâlnește Franţa U21, rezultat în ultima partidă din Grupa C a Campionatului European de Fotbal U21, meci transmis în format LIVE TEXT pe dcnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel