Black Cube, contracte cu Adamescu și un ofițer SRI

dan-adamescu
dan-adamescu

Black Cube a încheiat două contracte distincte în România, unul în martie 2015 și al doilea în februarie 2016.

Hotnews anunță că în februarie 2015, Black Cube a încheiat un contract cu omul de afaceri Dan Adamescu. Contractul avea valoarea de 600.000 de lire și ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în acest dosar.

Black Cube urma sa deruleze o întreagă campanie în acest scop și lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii străini", "DNA a acționat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau că procurorii anticorupție sunt antisemiți. La fiecare trei luni, firma israeliană realiza un raport cu acțiunile derulate. De notat că familia Adamescu a făcut un puternic lobby și în afara țării, în presa internațională, pentru a se prezenta drept o victima politica a guvernului Ponta, care l-ar fi sancționat din cauza politicii editoriale ale ziarului România Liberă. Nu e clar însă dacă Black Cube este implicat și în acțiunile de lobby extern. 

Al doilea contract: Ofițer SRI

Al doilea contract a încheiat cu fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, care a și fost reținut de DIICOT în dosarul Black Cube. Dragomir ar fi semnat contractul cu israelienii în februarie 2016 pentru suma de 900.000 de lire, scopul fiind compromiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca Dragomir este doar o interfață, deoarece nu dispunea de sume de bani atât de mari. Conturile lui Dragomir erau deja blocate, fiind anchetat într-un alt dosar.

Potrivit informatiilor culese în timpul anchetei, se pare că pentru strângerea sumei de 900.000 de lire s-ar fi realizat "o chetă". Mai multe figuri importante anchetate de procurorii anticorupție au dat bani. Altfel spus, în acest al doilea contract s-ar fi alăturat mai multe persoane importante în acheta la DNA, moguli și politicieni, interesați de compromiterea șefei DNA.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel