EXCLUSIV  Biserica Catolică nu binecuvântează căsătoriile gay. Antonella Lerca: Să-ți zic de ce până acum nu m-a omorât nimeni din transfobie

Antonella Lerca / Foto Facebook
Antonella Lerca / Foto Facebook

Biserica Catolică nu binecuvântează uniunile între persoanele de același sex. / Uniunea Europeană, „zonă de libertate pentru persoanele LGBT”. - acestea sunt două dintre cele mai controversate subiecte din ultimele zile, despre care am vorbit cu Antonella Lerca, femeie transgender și activistă pentru drepturile persoanelor LGBT.

Săptămâna aceasta a început cu o notă publicată de Vatican, în care se arată că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile între persoanele de acelaşi sex. Precizările au venit ca urmare a îndoielilor apărute pe această temă în unele medii ecleziastice.

Și Papa Francisc a vorbit, în urmă cu câteva luni, despre dreptul persoanelor homosexuale de a întemeia o familie. Reafirmând doctrina Bisericii Catolice, Vaticanul a arătat că vede homosexualitatea ca pe un „păcat” și, de asemenea, a confirmat imposibilitatea pentru cuplurile de acelaşi sex să primească binecuvântarea căsătoriei, rezervată doar "uniunii indisolubile dintre un bărbat şi o femeie", relatează EFE şi AFP, preluate de Agerpres.

Nota menționată a venit după ce eurodeputații au votat joi, 11 martie, o rezoluție prin care au declarat, simbolic, Uniunea Europeană o „zonă de libertate pentru persoanele LGBT”. Rezoluția a fost în mare propusă ca răspuns la creșterea atitudinilor anti-LGBT în țări precum Polonia și Ungaria. 

Antonella Lerca: Dumnezeu îmi deschide ușa mereu 

 

Am contactat-o pe Antonella Lerca, femeie transgender, activistă pentru drepturile persoanelor LGBT, pentru a afla cum se văd prin ochii ei informațiile scrise în rândurile de mai sus. După o discuție despre toleranță, iubire, înțelegere și despre trecutul care se află în spatele a ceea ce astăzi numim „LGBT”, mi-au rămas în gând câteva cuvinte: „Dumnezeu îmi deschide ușa mereu, seara, când vorbesc cu el. Și atât. Iată de ce până acum nu m-a omorât nimeni din transfobie! Că mă apără Dumnezeu de rele.”

Antonella Lerca a comentat nota venită de la Vatican simplu și clar. „Biserica nu vrea să binecuvânteze uniunile gay? Așa și? Cine vrea binecuvântarea Bisericii? Credința nu învață să urâm Biserica și totuși, preoții îndeamnă la ură. În interiorul bisericii sunt sute de cazuri de acte obscene și de pedofilie. Papa Francisc nu doar o dată și-a asumat că orice cuplu are nevoie de iubirea și binecuvântarea lui Dumnezeu. Că preoții nu vor să o dea... e a doua parte a poveștii.”, a spus Antonella Lerca pentru DC News.

Privind rezoluția prin care UE e declarată simbolic „zonă de libertate pentru persoanele LGBT” , Antonella Lerca a afirmat că „Uniunea Europeană a făcut ceea ce trebuia făcut de mii de ani.”

Lerca: Locul Bisericii nu este la masa parlamentarilor 

 

Totuși, Antonella Lerca remarcă ceva: „Biserica simte că pierde putere. Și atunci, într-un act homofob, transfob, strigă și îndeamnă la ură. În 2021, locul Bisericii nu este la masa parlamentarilor!”.

Activista pentru drepturile persoanelor LGBT crede că „se vor schimba lucrurile în bine” datorită generațiilor care vin din urmă.

„Biserica nu dă binecuvântarea? OK. Păi atunci să nu se amestece în legile pentru căsătoriile gay pentru că nici comunitatea LGBT nu se amestecă în ierarhia lor.”, a mai spus Lerca.

„Bunătatea nu ține de religie. (...) Religia trebuie să propage mesajul dragostei, atât! Dragostea între oameni pe Pământ!”, a punctat activista, după ce a amintit de „averile” de care se bucură... Biserica. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel