EXCLUSIV  Birou Permanent PSD. Bădălău a scăpat, după ce a făcut propunerea

Biroul Permanent Național (BPN) al PSD a fost convocat luni, la ora 12, după mai bine de șapte luni de la suspendarea acestor ședințe săptămânale. Precedentul BPN avusese loc cu 10 luni înainte. 

Precedentul BPN avusese loc cu 10 luni înainte. Reluarea ședințelor de BPN a fost cerută în scrisoarea deschisă pe care Nicolae Bădălău, președintele executiv al partidului, a lansat-o în plin scandal Dragnea-Tudose. Propunerile de democratizare a vieții de partid (reluarea activității BPN și a Departamentelor, decizia colectivă etc) lansate de Bădălău și cel mai probabil elaborate de Adrian Năstase, au fost acceptate într-un moment în care balanța puterii nu se înclinase în PSD. Se aștepta ca după victoria taberei Dragnea, odată cu capitularea fără luptă a lui Mihai Tudose, să aducă și o reglare de conturi la vârful partidului.

Mai precis, Bădălău ar fi urmat să fie înlocuit din toate funcțiile. Va fi ”schimbat și împachetat”, chiar dacă a încercat să-și repare greșeala prin propunerea Vioricăi Dăncilă pentru nominalizarea PSD la șefia Executivului, ne-a declarat o sursă de la vârful PSD. De aceea a și fost înlocuit din funcția de vicepreședinte al Senatului, cu Adrian Țuțuianu, la început sesiunii parlamentare.

Mazilirea, subiect de fake news

După ce a apărut pe surse că odată cu Bădălău vor fi maziliți Codrin Ștefănescu și alți lideri locali, s-a produs agitație în rândul organizațiilor și al membrilor de partid. Pentru a împiedica izbucnirea unui scandal, Liviu Dragnea a făcut declarații tranșante care să calmeze spiritele, spunând că execuția lui Ștefănescu și Bădălău este fake news. 

„Continuă cu fake news. Eu nu îmi dau seama ce se întâmplă cu proştii ăştia care tot anunţă lucruri, de foarte mult timp, că se întâmplă în PSD şi, ulterior, nu se întâmplă. Nu ajung la un moment dat la un nivel în care să spună: domnule, ne facem de râs? Nu există aşa ceva!", a răspuns Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă. 

Chiar dacă semnalul pentru partid a fost dat, rămâne un semn de întrebare privind situația de la vârful PSD, ridicat de faptul că știrile despre ”execuții” au fost lansate chiar din cercul apropiaților lui Dragnea. Cel mai probabil, în viitorul apropiat nu vor fi conflicte interne în partid, care va rămâne unit în fața provocărilor din exterior, atât din mediul politic, cât mai ales din cel socio-economic, unde sindicatele s-au activat, iar criza financiară pare iminentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel