Biro Zsolt este noul președinte al Partidului Civic Maghiar

biro
biro

Fostul jurnalist Biro Zsolt este noul președinte al Partidului Civic Maghiar, acesta fiind ales, sâmbătă, în cadrul Consiliul Naţional Extraordinar al partidului de către delegații prezenți la Odorheiu Secuiesc.

Fostul preşedinte al PCM, Szasz Jeno, cel care a fondat Partidul Civic Maghiar, va pleca la Budapesta, unde, la propunerea premierului ungar, Viktor Orban, va înfiinţa şi va conduce Institutul de Strategie Naţională, scrie News In.

Biro Zsolt a fost ales în funcţia de preşedinte al PCM cu 69 de voturi "pentru", 41 "împotriva", iar un vot a fost anulat.  El are 42 de ani, este de profesie jurnalist şi a fost membru al CNS.

 Biro Zsolt a fost desemnat de Prezidiul PCM - format din cinci vicepreşedinţi şi un preşedinte executiv - pentru a prelua conducerea partidului, iar conform statului, propunerea Prezidiului a fost supusă la votul delegaţilor Consiliului Naţional.

 Biro Zsolt a candidat la alegerile locale din vara acestui an la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, fiind candidat al Coaliţiei Civice, formată din Partidul Civic Maghiar, Consiliul Naţional Secuiesc Mureş, Platforma Creştin-Democrată, precum şi de o serie de organizaţii civice mici.primind 11.198 de voturi (4,05%). El s-a situat pe al patrulea loc, după candidatul USL, Ciprian Dobre - 112.265 voturi, cel al UDMR, Lokodi Edita Emoke - 96.324 voturi, şi cel al Alianţei pentru Mureş (PDL, UNPR şi PER), Marius Paşcan - 56.446 voturi.

La prima sa intervenție în calitate de președinte al PCM,  Biro Zsolt a declarat că cel mai important punct din programul partidului pe care-l conduce, care este obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel