Bilanţul exploziilor din Nigeria a ajuns la 32 de morţi

bila
bila

În Nigeria au avut loc alte trei explozii în nord-estul ţării: două duminică, de Crăciun, la Damaturu, şi una care a vizat sâmbătă seara o biserică din Gadaka, potrivit martorilor oculari, relatează AFP.

Poliţia nigeriană a confimat încă patru morţi din cauza atentatelor, ceea ce a adus noul bilanţ la 32 de morţi.

Duminică dimineaţa, alte două explozii, care s-au dovedit a fi atentate, au provocat zeci de morţi, relatează Agerpres.

Prima explozie, care survenită într-o biserică din apropiere de capitala Abuja, a fost revendicată de secta islamistă Boko Haram, iar cea de-a doua a vizat o biserică din oraşul Jos, în centrul Nigeriei.

Ţări europene condamnă atentatele teroriste din Nigeria

Germania, Franţa şi Marea Britanie au condamnat la unison atentatele comise duminică, de Crăciun, împotriva unor biserici creştine din Nigeria, informează AFP.

Ministrul german de externe Guido Westerwelle a calificat atentatul drept 'oribil' şi 'laş'. 'Nici în ziua de Crăciun lumea nu a fost ferită de acte de laşitate şi de frică în faţa terorismului', a declarat ministrul german, subliniind că toleranţa şi deschiderea de a soluţiona toate conflictele prin mijloace paşnice nu trebuie să fie doar nişte mesaje ale sărbătorii creştine a Crăciunului şi ale altor religii ale lumii. Potrivit lui Westerwelle, aceste mesaje pot fi 'cheia păcii, libertăţii şi prosperităţii'.

De asemenea, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a condamnat cu cea mai mare fermitate seria de acte de violenţă comise în Nigeria în ultimele zile, soldate cu zeci de victime, adresând condoleanţe autorităţilor şi poporului din Nigeria, conform unui comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee. La rândul său, ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague, a deplâns atentatele din Nigeria, îndreptate 'împotriva unor familii reunite în pace şi rugăciune pentru a celebra o zi care simbolizează armonia şi bunăvoinţa faţă de semeni'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel