Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.500 de morţi

epidemie de holera
epidemie de holera

Ministerul haitian al Sănătăţii a dat publicităţii ultimul bilanţ al epidemiei de holeră care a afectat insula, până acum înregistrându-se peste 2.500 de morţi, fiind înregistrate aproape 115.000 de cazuri.

În total, au murit 2.535 de persoane, de la începutul epidemiei, care nu dă semne de încetinire, iar 114.497 de persoane au contractat boala, potrivit unui bilanţ care se opreşte la 14 decembrie, transmite Mediafax.

Departamentul Artibonite (nord), unde s-a declanşat epidemia, este cel mai afectat, cu 807 morţi, în timp ce capitala, Port-au-Prince, unde trăiesc, în condiţii foarte precare, numeroşi sinistraţi ai sesismului din ianuarie, înregistrează 235 de morţi.

Potrivit Organizaţiei Panamericane pentru Sănătate (OPS), filială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în următoarele 12 luni s-ar putea înregistra până la 400.000 de cazuri de holeră, dintre care jumătate în următoarele trei luni.

Aceste noi date sunt publicate în contextul în care haitienii aşteaptă publicarea rezultatelor definitive ale primului tur al alegerilor prezidenţiale şi legislative de la 28 noiembrie, care a fost marcat de incidente şi acuzaţii de fraude.

Acestea erau aşteptate luni, dar Organizaţia Statelor Americane (OAE) a anunţat vineri că a cerut preşedintelui haitian, Rene Preval, ca rezultatele să nu fie publicate înainte ca renumărarea voturilor, efectuată sub autoritatea sa, să fie terminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel