Biden, în corzi: a doua lovitură după palma "sultanului" Erdogan

Emiratele Arabe Unite (EAU) au făcut apel la Statele Unite  să lămurească remarcile vicepreședintelui american Joe Biden, care a spus că mai mulți parteneri ai Wasingtonului din regiune, inclusiv EAU, au sprijinit grupări jihadiste din Siria.

"Ministrul de Stat și Afaceri Externe Abwar Mohammed Qarqash a fost surprins de aceste comentarii și subliniază că sunt departe de adevăr, în special cu privire la rolul EAU în combatrea extremismului și terorismului", anunță diplomația Emiratelor Arabe Unite, într-un comunicat citat de Ria Novosti.

"Aceste declarații ignoră toți pașii specifici făcuți de EAU, cât și poziția oficială a țării privind finanțarea terorismului", a spus Qarqash, adăugând că Emiratele cer SUA să ofere o explicație oficială pentru aceste declarații.

Joe Biden i-a cerut scuze premierului turc Recep Tayyip Erdogan după ce oficialul SUA a declarat, la Universitatea Harvard, că puterile din Orientul Mijlociu - inclusiv Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar - au sprijinit grupurile jihadiste. 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a solicitat vicepreședintelui american Joe Biden să-și ceară scuze după ce a declarat că Ankara și alte țări din regiune sunt de vină parțial pentru ascensiunea Statului Islamic în Siria și Levant (cunoscut și sub numele de ISIS).

Joe Biden l-a înfuriat pe Erdogan: Vreau scuze. E istorie pentru mine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel