Biden ar urma să îl nominalizeze pe Thomas Nides pentru funcţia de ambasador în Israel

Biden ar urma să îl nominalizeze pe Thomas Nides pentru funcţia de ambasador în Israel
Biden ar urma să îl nominalizeze pe Thomas Nides pentru funcţia de ambasador în Israel

Preşedintele american Joe Biden ar urma să-l nominalizeze pe Thomas Nides ambasador în Israel.

Thomas Nides este un diplomat cu experienţă şi fost director pe Wall Street, pentru funcţia de ambasador al SUA în Israel, potrivit unei surse familiarizate cu acest subiect, relatează miercuri Reuters.

Administraţia Biden, instalată în ianuarie, a fost criticată pentru că nu a asigurat o reprezentare diplomatică de nivel înalt în statul israelian în perioada conflictului dintre acesta din urmă şi mişcarea radicală palestiniană Hamas, ceea ce a determinat Casa Albă să facă din această problemă o prioritate absolută.

Nu se ştie deocamdată dacă Biden intenţionează să anunţe personal nominalizarea lui Thomas Nides, dar o sursă apropiată de dosar susţine că nominalizarea acestuia va fi oficializată foarte curând.

Thomas Nides, în prezent având o funcţie executivă în echipa de conducere a Morgan Stanley Bank, a fost secretar adjunct al Departamentului de Stat pentru management şi resurse în timpul preşedinţiei lui Barack Obama. Principalul său rival pentru funcţia de ambasador în Israel este Robert Wexler, fost congresman din Florida şi cunoscător al Orientului Mijlociu, scrie Agerpres.

Amintim faptul că preşedintele american Joe Biden şi preşedintele rus Vladimir Putin se vor întâlni la Geneva pe 16 iunie, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP. 

Informaţia a fost confirmată agenţiile de ştiri ruse, care citează Kremlinul. Potrivit acestuia, citat de agenţia RIA, Putin şi Biden vor discuta cu acest prilej, printre altele, despre pandemia de COVID-19 şi conflicte regionale. Această primă întâlnire între cei doi lideri de la venirea la putere a lui Joe Biden va interveni într-un climat de tensiuni puternice între Washington şi Moscova, pe fondul unor acuzaţii şi sancţiuni reciproce.

De asemenea, va avea loc imediat după reuniunile G7 şi NATO, care vor afişa un front comun anti-Moscova, notează France Presse.

VEZI ȘI Mai multe persoane împuşcate mortal într-un atac armat la San Jose, California / Video

VEZI ȘI SUA fac pași spre Palestina și reînnodarea relațiilor diplomatice. Va fi redeschis consulatul de la Ierusalim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel