ALEGERI ÎN ITALIA: Blocaj sau coaliţie largă. Ultima zi de campanie

Silvio Berlusconi, fostul premier şi alţi candidaţi de top la alegerile generale din Italia, care se anunţă imprevizibile, au vineri ultima şansă de a mai atrage votanţi, în ultima zi a campaniei electorale înaintea scrutinului de duminică, informează dpa.

Berlusconi conduce o coaliţie de dreapta care ar urma să iasă pe primul lor, în faţa Mişcării 5 Stele (M5S), anti-establishment, şi a Partidului Democrat (PD, centru-dreapta), aflat în prezent la guvernare, însă nu este o certitudine că va şi obţine o majoritate parlamentară.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi-a anunţat joi seară candidatura pentru a conduce guvernul italian în cazul victoriei coaliţiei lui Silvio Berlusconi.

'Trebuie să transformăm ceea ce este, de facto, deja o victorie politică într-o victorie în cifre', a spus joi Raffaele Fitto, membru al formaţiunii de centru din cadrul acestei coaliţii, în timpul singurei apariţii de campanie a lui Berlusconi alături de aliaţii săi.

În vârstă de 81 de ani, fostul premier s-a rezumat în special la interviuri la radio şi televiziune, evitând participarea la mitinguri electorale epuizante fizic. Starea de sănătate a lui Berlusconi este monitorizată îndeaproape după operaţia la inimă din 2016.

Aliatul său de extremă-dreapta Matteo Salvini, din partea Ligii, urmează în schimb să participe vineri la un ultim miting electoral în oraşul său natal Milano, în timp ce Matteo Renzi, fost premier din partea Partidului Democrat, ar urma să facă acelaşi lucru în oraşul său natal Florenţa. Candidatul la postul de premier al M5S, Luigi Di Maio, urmează să conducă un nou marş electoral la Roma, la care care va lua parte şi fondatorul partidului, Beppe Grillo.

[citeste si]

Majoritatea observatorilor se aşteaptă la o cursă foarte strânsă, iar toate principalele partide au exclus o mare coaliţie cu rivalii, aşa că este foarte posibil un blocaj după alegeri. O situaţia similară s-a întâmplat şi după alegerile generale din 2013, iar problema a fost rezolvată printr-o mare coaliţie după un blocaj de peste două luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel