Beneficiile neștiute ale ceaiului de mușețel

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ceaiul de mușetel oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Acesta a fost consumat de secole ca remediu natural pentru mai multe afecțiuni.

Ceaiul de mușetel oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Acesta a fost consumat de secole ca remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Pentru a face ceaiul de mușețel, florile sunt uscate și apoi infuzate în apă fierbinte, conform healthline.com.

Ceaiul de mușețel este încărcat cu antioxidanți care pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a mai multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer. Mușețelul are proprietăți care pot ajuta, de asemenea, somnul și digestia.

Poate îmbunătăți calitatea somnului

Mușețelul are câteva proprietăți unice care pot aduce beneficii calității somnului.

Conține apigenină, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creier, care pot favoriza somnolența și pot reduce insomnia sau incapacitatea cronică de a dormi.



Poate îmbunătăți sănătatea digestivă


Studiile sugerează că mușețelul poate fi eficient pentru a promova o digestie mai bună prin reducerea riscului de anumite afecțiuni gastro-intestinale.



Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer


Antioxidanții găsiți în ceaiul de mușețel au fost legați cu o incidență mai mică a anumitor tipuri de cancer.

Mușețelul conține antioxidantul apigenin. În studiile pe eprubetă, s-a demonstrat că apigenina luptă împotriva celulelor canceroase, în special cu cele de la sân, tractul digestiv, piele, prostată și uter.


Scăderea nivelului de zahăr din sânge


Consumul de ceai de mușetel poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sange.

Proprietățile sale antiinflamatorii pot preveni deteriorarea celulelor pancreasului, care apare atunci când nivelul zahărului din sânge este crescut în mod cronic.

Sănătatea pancreasului este extrem de importantă, deoarece produce insulină, hormonul responsabil cu eliminarea zahărului din sânge.

Poate îmbunătăți sănătatea inimii


Ceaiul de musetel este bogat în flavone, o clasă de antioxidanți.

Flavonele au fost studiate pentru potențialul lor de a scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului, care sunt factori importanți ai riscului de boli de inimă.

Un studiu pe 64 de pacienți diabetici a constatat că cei care au băut ceai de mușețel în timpul meselor au avut îmbunătățiri remarcabile ale colesterolului total, trigliceridelor și colesterolului LDL „rău”, în comparație cu cei care au băut doar apă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel