Urmărește emisiunea live


Beijingul a trimis avioane de război deasupra Taiwanului, la o zi după ce o dronă chineză a fost doborâtă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

19 avioane ale Republicii Populare Chineze s-au apropiat, din nou, de Taiwan.

Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a declarat că a urmărit 19 avioane și trei nave ale armatei chineză în întreaga țară vineri, 2 septembrie 2022.

Patru avioane de război ale Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) au intrat în sectorul de sud-vest al zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a țării. Avioanele erau două aeronave de luptă Shenyang J-16, un avion antisubmarin Shenyang J-16 și un avion de război electronic Shaanxi Y-8 EW, a declarat ministerul pe Twitter.

Taiwan a însărcinat Combat Air Patrols (CAP), navele marinei și sistemele de rachete de apărare aeriană de pe uscat să monitorizeze și să răspundă la activitățile chineze, emițând în același timp și avertismente radio.

Țara s-a confruntat cu acțiuni mai agresive din partea armatei Chinei, în special după vizita din 2-3 august a președintelui Camerei Statelor Unite, Nancy Pelosi. Testele cu rachete cu tragere reală, manevrele militare la scară largă de-a lungul coastei Chinei, avioanele de război care traversează linia mediană a strâmtorii Taiwan și dronele civile care zboară deasupra insulelor deținute de Taiwan în apropierea Chinei au devenit tot mai comune după vizita lui Pelosi, conform Taiwan News.

Taiwanul a doborât, în premieră, o dronă a Chinei. Reacție de la Beijing

Comandamentul de apărare Kinmen al armatei (KDC) a anunțat că un UAV „civil” neidentificat a intrat în spațiul aerian deasupra apelor restricționate ale insulei Shiyu din localitatea Lieyu din Kinmen. Trupele taiwaneze au răspuns urmând proceduri standard de operare.

După ce drona a ignorat avertismentele, trupele au tras cartușe reale în UAV și au reușit să-l doboare. Comandamentul a precizat că va continua să mențină vigilența și să monitorizeze îndeaproape situația.

Aceasta este a treia zi la rând în care soldații taiwanezi au fost forțați să tragă cu muniție reală asupra dronelor care pătrund deasupra insulelor Kinmen. Marți, 30 august, soldații au tras într-un UAV chinez pentru că nu a răspuns la avertismente în timp ce se învârtea deasupra insulei Erdan, înainte de a se retrage Xiamen, în China, marcând primul eveniment când trupele din Taiwan au tras cu muniție reală asupra unei drone chineze (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel