Beatrice Rancea va fi numită manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti

Beatrice Rancea va fi numită miercuri manager interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), informează Ministerul Culturii.

Totodată, arată comunicatul, vor demara procedurile de separare a Operei Naţionale Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical 'Ion Dacian' fuzionate prin Hotărârea de Guvern 741/2013, urmând ca, 'în cel mai scurt timp posibil, cele două instituţii de spectacol să fie reorganizate şi să-şi poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă'.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, susţine că situaţia de la ONB impune 'un reglaj în mai mulţi paşi'. 'Cronicizarea situaţiei de faţă şi complexitatea ei mă determină să am o abordare raţională; nu cred în rezolvarea şi reformarea violentă a instituţiilor. Există o mare oportunitate în această situaţie, oportunitatea de a corecta anumite disfuncţionalităţi în organizarea instituţiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituţii de cultură cu specific, public şi repertoriu diferite', a declarat ministrul Culturii, potrivit comunicatului citat. Şuteu aduce în discuţie şi statutul colaboratorilor străini în instituţiile de spectacole din România.

'Consider, totodată, că instituţiile de spectacol din România trebuie să înţeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaţionale şi deschiderea către performanţă artistică reală. Asigur artiştii Operei Naţionale din Bucureşti şi ai Teatrului Naţional de Operetă şi Muzical 'Ion Dacian' de sprijinul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora şi le va garanta resurecţia unui spirit internaţionalist, exigent şi strălucitor', spune ministrul.

Opera Naţională Bucureşti a fost, recent, cadrul unor conflicte între artişti. După ce dirijorul Tiberiu Soare a fost numit director general interimar al ONB, la începutul lui aprilie, acesta a scos numele coregrafului Johan Kobborg de pe site-ul instituţiei de spectacole, pe motiv că titulatura lui, de coordonator al Baletului ONB, nu există în organigramă.

Johan Kobborg a anunţat atunci că va părăsi Opera Naţională Bucureşti, lucru care a dus la proteste ale mai multor dansatori coordonaţi de el. La rândul lor, angajaţi ai Operei au organizat manifestări în Sala Mare a ONB pentru susţinerea conducerii ce a contestat funcţia lui Kobborg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel