Bătălie acerbă între Hillary Clinton şi Donald Trump în 'Super Tuesday'

Democrata Hillary Clinton şi miliardarul republican Donald Trump dominau "Super Tuesday" la jumătatea drumului după ce au câştigat respectiv şase şi cinci state, luând o opţiune serioasă în vederea învestiturii partidelor lor pentru alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie.

Magnatul imobiliar Donald Trump şi-a confirmat statutul de favorit al taberei republicane, câştigând în cinci state unde mass-media americane au anunţat învingătorii, lăsând totuşi concurentului său Ted Cruz foarte importantul stat Texas, unde acesta este senator, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Texas, cel mai mare lot din această zi de "Super Tuesday" cu 155 de delegaţi în joc în tabăra republicană, este o victorie importantă pentru Ted Cruz, care a câştigat de asemenea în statul Oklahoma.

Dar Donald Trump conduce în cursa pentru nominalizarea republicană după ce a câştigat în Georgia, Virginia, Alabama, Massachusetts şi Tennessee, în plus faţă de cele trei state unde a obţinut deja victoria înaintea acestei zile a alegerilor.

În tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat alegerile primare în Arkansas, Alabama, Tennessee, Georgia, Virginia şi Texas, potrivit previziunilor televiziunilor din SUA după închiderea secţiilor de votare în aceste state marţi seară. Ea a ieşit de asemenea învingătoare în arhipelagul Samoa (Americană n.r.).

La jumătatea maratonului electoral din cadrul "super-marţi", în care 12 state trebuie să se pronunţe, contracandidatul ei democrat Bernie Sanders s-a impus, deloc surprinzător, în Vermont, unde este senator, dar şi în Oklahoma.

În "Super Tuesday", pe parcursul acestei singure zile, o cincime din delegaţii republicani şi un sfert din delegaţii democraţi vor fi atribuiţi, aminteşte France Presse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel